Să fim solidari cu familiile defavorizate

Circulara Arhiepiscopului dr. Jakubinyi György cu ocazia colectei Sfintei Elisabeta

Celula și pilonul de bază a vieții personale și sociale ale omului este familia. Ea este o comunitate dată și binecuvîntată de Dumnezeu, ca fundament și mediu dătător de viață al genezei umane și creștine. Vocația ei este de a deveni mediul experienței dragostei divine, trinitariene pentru perioada peregrinajului nostru pe pământ. Iată de ce, Magisteriul Bisericii a avut familia totdeauna în centrul atenției sale, considerând, că sprijinul familiei este îndatorire primordială a muncii pastorale (V. Familiaris Consortio nr. 65).

Realitatea cotidiană conștientizează faptul, că o serie de probleme din societatea noastră sunt legate de familie, respectiv de problemele cu care ea se confruntă. Neplăcuta realitate a societății noastre este numărul mare și în permanentă creștere a familiilor nevoiașe, fie de natură materială, fie de altă origine. De multe ori este nevoie de ajutor material și uman, pentru ca pacea și liniștea, dar și siguranța zilei de mâine să revină în căminele celor nevoiași, să se netezească ridurile grijilor și nu în ultimul rând, conceptul de familie creștină să redevină din utopie o realitate dătătoare de viață (V. idem).
Datorită faptului, că numărul familiilor nevoiașe din arhidieceza noastră crește, iar problemele cu care ele sunt nevoite să se confrunte devin din ce în ce mai complexe, Organizația Caritas a Arhidiecezei se dedică în viitor cu atenție și dragoste creștină sporită și aprofundată acestor familii nevoiașe, încercând să ofere un real ajutor.

Din acest motiv, colecta tradițională de ziua Sf. Elisabeta, care anul acesta va avea loc în data de 16 noiembrie, dedică fondurile strânse familiilor nevoiașe.

Pe această cale rog confrații preoți și credincioșii să ajutăm după posibilități și prin această colectă, familiile nevoiașe.

Mulțumim pentru sprijinul acordat de dumneavoastră!

Cu binecuvântare,

Dr. Jakubinyi György, arhiepiscop