Săptămâna Internațională a Voluntariatului la Petroșani

11-17 mai 2015 este sărbătoarea națională anuală a voluntariatului. Alături de sute de organizații, instituții, grupuri de inițiativă și voluntarii acestora, din toata țara Centru de Integrare Socială Sf. Varvara din Petroșani al Organizației Caritas Alba organizează un șir de evenimente de promovare și atragere a sprijinul comunității pentru voluntariat.

Din program:

11 mai, luni

• 11:00 Conferință de presă
• 12:00-14:00 Workshop „Experienţe de voluntar” (sediul Caritas)
Participă voluntari cu experiență care vor împărtăși din experiențele pe care le-au avut în activitățile desfășurate, precum și motivația, așteptările, obstacolele sau oportunitățile avute.

12-13 mai, marți-miercuri

• 9:00-13:00 „Prinde gustul VOLUNTARIATULUI”-prezentări în licee (C.N. M. Eminescu, C.N.I C. Sylva, C.T. D. Leonida, C.E. Hermes)
Susținerea unor prezentări, în care sunt promovate: conceptul de voluntariat, Legea voluntariatului, Serviciul European de Voluntariat,  Tabăra Voluntarilor din 6-12 iulie de la Petroşani (Caritas Workcamp).

14 mai, joi

• 14:00-16:00 Târg de voluntariat (Sala de Marmură / Primăria Municipiului Petroșani)
Sunt invitate ONG-uri și alte instituții din Valea Jiului care își prezintă oferta pentru voluntari, oportunități. De asemenea, sunt invitați și membrii comunității interesați.

15 mai, vineri

• 13:00-16:00 Cafeneaua voluntarului (la o „terasă” la stradă)
Voluntarii vor aborda trecătorii, pe care îi invită la masă pentru a purta o discuție de la om la om, despre ceea ce implică conceptul de „voluntariat”.

16 mai, sâmbătă

• 17:00 FlashMob (Centrul Civic Petroșani)
Participanții vor efectua o acțiune inedită, pentru o durată scurtă de timp, într-un loc public intens circulat și la o ora de vârf.

11 mai – 15 mai, de luni până duminică

• Portrete de voluntari (librăria Diverta/Jiu Shopping Center)
Expoziție de fotografii cu voluntari în acțiune, modele pentru membrii comunității.

Partener: