Sărbătoare la Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

În fiecare an, la data de 1 octombrie, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în urma unei Rezoluţii a Naţiunilor Unite, din decembrie 1990. Această sărbătoare a fost  marcată şi anul acesta de către Organizaţia Caritas Alba Iulia cu o serie de programe şi manifestări adaptate pandemiei.

Centrul de Zi  pentru vârstnici „Maica Tereza” din Tîrgu Mureş anul acesta a organizat un program într-un cadru mai restrâns beneficiarilor săi, ținând cont de toate restricţiile impuse în contextul pandemiei. În program au fost activităţi culturale, muzicale, prelegeri spirituale precum şi din zona igienei mentale. Nu a lipsit nici voia bună şi atmosfera de sărbătoare în această zi specială, când pe buzele şi în inimile noastre erau sincere felicitări de „La mulţi ani cu sănătate” pentru persoanele de vârsta a III-a.

Cu ocazia acestei sărbători vârstnicii au fost felicitaţi cu tort și cu flori şi de către  reprezentanții Direcției de Asistență Socială ai Primăriei Tîrgu Mureş.

Vârstnicii prezenți au avut posibilitatea de a admira expoziția de pictură a lui Hegyi Réka Boróka, precum şi de a selecta din cărţile donate de către  persoane pizice, printre care și de angajaţii Gedeon Richter România.
La final, toţi participanții au primit mici cadouri, extrase la tombola organizată cu această ocazie.

Mulţumim tuturor participanţilor, colegilor şi susţinătorilor noştri pentru contribuţia la succesul acestui eveniment.
Tot în această perioadă au fost organizate astfel de evenimente și în alte cinci localităţi din judeţul Mureş  şi în  alte treisprezece localităţi din judeţul Harghita.

Aceste evenimente au fost organizate cu sprijinul Gedeon Richter România, cărieia îi mulțumim şi pe această cale.

Cosma István