Sărbătoare și pentru cei mai săraci

Pe lângă programele anuale obișnuite, Caritas Alba Iulia, în așteptarea de sărbători, acordă o deosebită atenție familiilor nevoiașe, persoanelor vârstnice rămase singure, și pentru acestea, organizează programe cu ocazia festivităților, peste tot în Transilvania.  Într-un astfel de moment nu poate fi uitat obiceiul cadourilor, pentru că există persoane cărora nu le este de la sine înțeles, că de Crăciun vine Moșul.

Încă din octombrie ne-am gândit la acest lucru și am organizat acțiunea ”Un milion de stele pentru cei săraci”. La apelul nostru, în cele 15 localități s-au adunat mai multe mii de persoane care au donat bani pentru ajutorarea persoanelor defavorizate. În cadrul acțiunii s-au strâns 35.407 de lei, din care am pregătit pachete de alimente (făină, ulei, zahăr, orez, conserve de carne și pateu, produse de patiserie și dulciuri), care au fost împărțite la aproximativ 600 de familii și persoane vârstnice, beneficiari ai organizației noastre care trăiesc în cele mai grele condiții.

În fiecare an sosesc de la copiii din Germania pachete în cutii de pantofi, care conțin rechizite, jucării, articole de îmbrăcăminte, dulciuri, în schimbul cărora, copii din România, pregătesc câte un desen. Pachetele sunt distribuite prin intermediul parohiilor, diferite instituții și voluntari, astfel aducând un zâmbet pe fețele copiilor în pragul Crăciunului. În multe locații angajații organizației au distribuit personal aceste pachete, experimentând astfel bucuria de a dărui.

Anul acesta, mulțumită partenerilor din Germania: Round Table Stiftung, Ladies Circle, Humedica International, Elmar și Maria Karl, Robert și Elisabeth Semann, în județele Alba, Harghita, Hunedoara, Covasna, Brașov, Sibiu, Cluj și Mureș au ajuns 38.000 de pachete în cutii de pantofi.