Schimb de experienţă în cele trei comunităţi

Schimbul de experiență în vederea diseminării rezultatelor intervenției sociale în cele trei comunități organizată de Asociaţia „Caritas – Asistenţă Socială” Filiala Organizaţiei Caritas Alba Iulia în cadrul proiectului ”United Networks – iniţiativă integrată pentru incluziunea socială a comunităţilor marginalizate” din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, va fi derulată între 10-24 noiembrie 2016.

Scopul schimbului de experiență este diseminarea reciprocă a experiențelor acumulate pe parcursul intervenției în cele trei comunități alese: Pănet, Șimonești, Ojdula.

Participanții la schimbul de experiență vor fi: reprezentanții celor trei autorități locale, reprezentanții formali ori informali al celor 3 comunități marginalizate, diverși agenți sociali interesați ori implicați în intervențiile locale și membrii celor trei echipe județene de intervenție.

Program propus:

1. Întâlnirea în comuna Pănet, județul Mureș la data de 10.11.2016:

• 10,00–11,00: sosirea oaspeților la sediul Primăriei comunei Pănet, cofetărie, discuții informale
  • 11,00–11,30: primirea oficială din partea Primăriei comunei Pănet, prezentarea comunei, a instituțiilor locale și a rezultatelor obținute
  • 11,30–12,00: prezentarea rezultatelor intervenției locale realizate în cadrul proiectului
  • 12,00–13,30: vizitarea comunei și a locațiilor proiectului
  • 14,30–15,00: evaluarea întâlnirii, concluzii și propuneri.

Persoana de contact: Bartha Zsuzsánna, tel: 0799-850 228.

2. Întâlnirea în comuna Șimonești, jud. Harghita la data de 17.11.2016:

• 09,00–10,00: sosirea oaspeților la sediul Primăriei comunei Șimonești, cofetărie, discuții informale
  • 10,00–10,30: primirea oficială din partea Primăriei comunei Șimonești, prezentarea comunei, a instituțiilor locale și a rezultatelor obținute
  • 10,30–11,00: prezentarea rezultatelor intervenției locale realizate în cadrul proiectului
  • 11,00–12,00: vizitarea comunei și a locațiilor proiectului
  • 12,00–12,30: prezentarea bisericii reformate locale și a proiectelor derulate
  • 12,30–13,30: prezentarea confecționării coșurilor cu participarea meșterilor locali, târg de coșuri cu posibilitatea cumpărării produselor expuse în casa de cultură al comunei
  • 14,30–15,00: evaluarea întâlnirii, concluzii și propuneri.

Persoana de contact: András Lóránd, tel: 0799-850 230.

3. Întâlnirea în comuna Ojdula, județul Covasna la data de 24.11.2016:

• 10,00–11,00: sosirea oaspeților la sediul Primăriei comunei Ojdula, cofetărie, discuții informale
  • 11,00–11,30: primirea oficială din partea Primăriei comunei Ojdula, prezentarea comunei, a instituțiilor locale și a rezultatelor obținute
  • 12,00–13,30: vizitarea comunei și a locațiilor proiectului
  • 14,30–15,00: evaluarea întâlnirii, concluzii și propuneri.

Persoana de contact: Kosztándi Teréz: 0799-850 233.