Program de consiliere pentru persoane cu adicții

Scopul programului este dezvoltarea şi ajutarea grupurilor de consultanţă şi a grupurilor de ajutor individuale. Totodată importantă este dezvoltarea culturii individuale de ajutor pentru dependenţă în judeţul Harghita pentru o funcţionare eficientă a consilierii dependenţei.

Servicii oferite:
prevenţie, transmiterea eficientă a informaţiei, formarea opiniei, mediatizare;
consiliere/consultanţă individuală sau pentru familii;
dezvoltarea unei reţele sociale între membrii, instituţiile, specialiştii sistemului de furnizori;
grupuri de suport: pentru dependenţi şi rudele acestora.

Dependenţii şi rudele lor sunt un grup ţintă greu de identificat, deoarece e greu de ajuns la ei, iar şi mai greu e să trezim şi să perpetuăm motivaţia pentru schimbare. Proiectul a pornit în oraşul Gheorgheni, pe data de 1 octombrie 2011.

Legile care vizează tratarea dependenţei sunt deocamdată în fază incipientă, iar cele existente sunt foarte vagi. După discuţii cu sfera politicului s-a reuşit includerea bolilor de dependenţă în noua lege socială, fiind vizaţi astfel şi rudele acestora, deoarece şi ele au nevoie de ajutor. Se schimb totodată şi tratamentele destinate bolilor de dependenţă, apărând şi la noi tratamentul care se află la pragul minimal, oferind servicii de ajutor sociale pentru diferite categorii, astfel şi persoanelor dependente, fiind nevoia de o birocraţie minimă.

Contact: Mezei Hajnal, 0737-300.980, [email protected]