Centru de Reabilitare „Sfânta Agneza”, Tîrgu-Mureș

 

Centrul de Reabilitare „Sfânta Agneza” a fost înființat cu scopul de a oferi sprijin părinților care cresc copii prematuri, cu întârziere în dezvoltare, cu dezvoltare diferită sau cu dizabilități, având vârsta cuprinsă între 0–7 ani.

Serviciul special al echipei de profesioniști formată din psihopedagog, psiholog, asistent social și specialist în dezvoltarea competenței mișcării este o evaluare complexă pentru părinții care se confruntă cu anomalii în dezvoltarea copilului lor, sau nu sunt siguri că cel mic se dezvoltă în ritmul potrivit. Sondajul dezvăluie rapid și ușor dacă există vreo problemă, dacă există diferențe în dezvoltarea copilului. În acest din urmă caz, specialiștii asigură un program de intervenție imediată, terapie de dezvoltare pentru copil, precum și discuții și consiliere individuală sau de grup pentru părinți.

Personalul centrului organizează și programe periodice. Cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurității sau a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, de exemplu, se organizează zilele familiilor, care oferă o bună oportunitate de a se cunoaște, de a împărtăși un destin comun și de a se sprijini reciproc. De asemenea, profesioniștii organizează o serie de programe de sensibilizare, tot cu ocazia Zilelor Mondiale, care îi ajută pe participanți să devină mai plini de compasiune și receptivitate pentru a ajuta copiii prematuri, persoanele cu dizabilități și familiile acestora. De asemenea, vor avea loc o serie de workshop-uri despre dificultăți de învățare, autism, întârzierea dezvoltării vorbirii, prematuritate și cooperare între profesioniști, destinate familiilor afectate, cadrelor didactice și profesioniștilor. De asemenea, pentru familiile afectate și pentru pedagogi se vor organiza cursuri de dezvoltare a competențelor de mișcare la nivel de bază și avansat, cunoscute la nivel internațional sub numele de „kinaesthetics.

Adresă:
Casa Caritas – Târgu Mureș
Str. Mărăști, nr. 36. szám, 540328, județul Mureș
Contact: Mezei Borbála, coordonator program
0736 004 369, [email protected]

Știri conexe:
Ecoul numerelor la Cercul de Donatori >>>
Să aflăm în timp, ce nu este în regulă cu copilul >>>
Diagnosticare timpurie, terapie timpurie >>>
Se poate dona pentru instrument de evaluare în stabilirea diagnosticului de autism la copii mici >>>
Familii împreună >>>
Evaluare complexă pentru familii cu copii mici >>>