Centrul ”Sfântu Luca”, Odorheiu Secuiesc

În Centrul „Sfântu Luca” persoanele internate – prin dezvoltarea competențelor de mișcare – își pot dobândi, total sau parțial, viața independentă de odinioară. Cu sprijin de la Uniunea Europeană la Odorheiu Secuiesc, pentru înființarea instituției cu o capacitate de 32 de locuri, am renovat și am lărgit clădirea închiriată de la organizația Kolping.

Scopul centrului:
Acordarea serviciilor complexe și filantropi, care sunt realizate pe baza evaluării nevoilor individuale și situației personale a fiecărui beneficiar.
Acordarea sprijinului în învățarea din nou a deprinderilor pentru o viață independentă într-un mediu protejat.
Acordare ajutor în rezolvarea problemelor zilnice ale beneficiarilor cu cunoștințe profesionale, iubire și empatie, pentru a menține autonomia și demnitatea persoanelor.

Servicii oferite:
 Capacitate de 32 de locuri: camere cu 2-5 paturi, cu baie proprie și cu dotări pentru persoane vârstnice: duș amenajat pentru nevoi specifice.
Serviciile medicale, care se realizează pe baza evaluării nevoilor individuale – sunt asigurate de către un personal medical specializat.
Îngrijire de bază, supravegherea stării de sănătate a pacientului, menținerea/dezvoltarea competențelor mișcării – sunt asigurate de către asistenții medicali, îngrijitori vârstnici.
Servicii sociale, asigurarea sănătății spirituale și apărarea drepturilor individuale – sunt asigurate de asistentul social.
Masă de trei ori pe zi.

Centrul poate fi vizitat de cei interesați pentru a cunoaște condițiile de locuit și de desfășurare a activităților. Cu fiecare beneficiar se încheie un contract pe o perioadă determinată sau nedeterminată în funcție de nevoile și serviciile precizate. Dacă pe parcursul prestării serviciilor se constată nevoi noi, neincluse în contractul inițial, se modifică contractul de servicii sociale, sub forma unor acte adiționale (semnate de beneficiar sau membrul familiei).

Documente necesare la admitere:
Cerere tip (se poate descărca de aici >>>);
Scrisori medicale;
Acte personale;
Adeverință de venit.

Adresă:

Odorheiu Secuiesc – Centrul „Sfântu Luca”
Str. Trandafirilor, nr.16C, cod poștal: 5535600, jud.: Harghita
Persoană de contact: Kovács Fancsali Kinga, coordonator
0732 830 098, [email protected]