Locuință protejată pentru persoane vârstnice, Șumuleu Ciuc

Locuința protejată din Șumuleu-Ciuc oferă îngrijire în primul rând persoanelor vârstnice cu un anumit grad de demență, care nu mai pot face față sarcinilor vieții de zi cu zi singure. Între pereții locuinței li se oferă un mediu sigur în care, cu sprijinul personalului, își pot menține starea/independența actuală și își pot trăi viața de zi cu zi cu demnitate, în ciuda dificultăților asociate cu demența.

Locuința protejată oferă rezidenților o gamă completă de servicii: cazare în camere, mese de cinci ori pe zi, administrarea medicamentelor și servicii de îngrijire și asistență medicală.

Clădirea cu un singur etaje are 7 camere de locuit cu 2-3 paturi, în prezent putem găzdui 15 persoane. În clădire funcționează un centru de zi. Persoanele vârstnice din cadrul locuinței protejate pot lua parte zilnic la activitățile centrului, în timp ce pensionarii de peste 65 ani, cu probleme de mobilititate de două ori pe săptămână.

În același timp, locuința maxim protejată Sf. Kamill oferă îngrijire continuă pentru persoane adulte cu dizabilități. În prezent, locuința poate găzdui două persoane cu dizabilități. Mai multe informații despre Locuința maxim protejată Sf. Kamill >>>

Documente descărcabile.

Material informativ audio.

Documente necesare:

  • Cerere de admitere
  • Evaluarea stării de sănătate, completată de medicul de familie
  • Scrisori medicale
  • Documente personale (carte de identitate, certificat de naștere, certificat de căsătorie)
  • Documente doveditoare de venit
  • Copie despre Certificatul de încadrare și grad de handicap (în cazul în care este)
  • Copii al cărții de identitate, al certificatului de naștere și al certificatului de căsătorie al persoanei care va plăti costurile prestației sau care va semna cererea de admitere.

Contact:

Șumuleu-Ciuc – Locuință protejată pentru vârstnici
Str. Nagymező 138., 530240, Județul Harghita
Szőcs Judit, coordonator
0728 289 398, [email protected]