Centrul de dezvoltare rurală

Prin programele noastre de instruire oferim ajutor persoanelor care sunt domiciliate în mediul rural şi conduc activităţi de agricultură. Astfel le oferim extinderea cunoştinţelor legate de agricultură, prezentarea noilor proiecte axate pe agricultură (de exemplu posibilitatea obţinerii de fonduri europene), utilizarea tehnologiei de ultimă generaţie în acest domeniu cât şi prezentarea normelor legale în privinţa sănătăţii şi creşterii animalelor.

Toate acestea fiind prezentate de un personal calificat, în cadrul programului nostru de cunoştinţe practice agricultorii au şansa de a lua parte la un curs intensiv de 8 săptămâni care are ca scop oferirea deprinderilor lingvistice necesare în limba germană, acest curs fiind urmat de un curs practic în ţările europene. De altfel oferim programe asemănătoare şi pentru cursurile au-pair sau de gospodine. Este importantă în acelaşi rând organizarea de forumuri pe tema agriculturii unde agricultorii au şansa să interacţioneze în mod direct cu persoanele calificate în acest domeniu obţinând astfel informaţiile utile şi găsind rezolvări comune la problemele actuale în agricultura autohtonă.

În acelaşi timp ne implicăm activ în Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane şi în proiectele aferente acestuia. Ţelul acestui program este diminuarea șomajului şi prevenirea acestuia prin calificarea profesională a populaţiei pentru a avea şansa obţinerii unui loc de muncă.

Servicii oferite:
formare profesională și instruire non-formală pentru agricultori, gospodine și șomeri;
seminarii, sesiuni de informare despre bioagricultură și agricultură ecologică.