Despre noi

„Cursurile Școlii Caritas sunt organizate în principal în jurul temei de îngrijire. Îngrijirea înseamnă cunoștință, experiență practică, și înțelepciune morală acumulată. Îngrijirea înseamnă rezolvarea problemei, care cuprinde interacțiunea cu persoana îngrijită. Luarea deciziei și analizarea efectului activității. Una dintre caracteristici este îngrijirea de-a lungul valorilor ca: toleranța, acceptarea diversității, dragoste, modestie, onestitate, cooperare, responsabilitate. Pentru mine ca formator este important legarea teoriei cu practica. După experiența mea, dobândirea cunoștințelor este mai ușoară prin repetarea continua. Pentru mine trezirea și menținerea interesului este o provocare.
Feedback-ul participanților: dobândirea acordării unui ajutor conștient, multe informații noi, ajutor și în stilul de viață personală, îmbogățire datorită cunoștinței și contactelor. Recomand cursul pentru toți cei care peste profesionalism, doresc să se sporească şi spiritual.”

Szekeres Ildikó – formator: cursuri de infirmieră, cursuri îngrijitoare bătrâni la domiciliu, cursuri îngrijitoare copii

„La Școala Caritas, care este în dezvoltare continuu, pentru mine ca formator este important baza de sprijin, care este asigurată de echipa entuziasmată. A fi atent la participanții cursului și la formatori, respectiv grija si ținerea legăturii cu participanții este o caracteristică foarte bună. Cursurile sunt bine organizate, iar participanții beneficiază de o pregătire la nivel înalt. Una dintre frumusețile educației adulților este faptul că participanții pot învăța mult unul de la altul.
Recomand cursul pentru toți cei care doresc să îmbogățească cunoștințele lor sau doresc să participe la un acest fel de curs fie cu scopul de a lucra la un furnizor de servicii medicale, fie cu scopul de a efectua o îngrijire mai profesională pentru membrii de familie în vârstă sau bolnave.”

Bartha Éva – formator: cursuri de infirmieră

„La formare m-am cunoscut cu mulți oameni și m-am îmbogățit cu multe lucruri. Ceea ce am învățat la ora de prim ajutor a fost foarte nou și senzațional, de asemenea am primit noi informații și la celelalte ore, de exemplu și la kinaesthetics, așa-i că eu cu burtă mare am urmărit cursul și am învățat ce și cum să fac și  acum imediat după naștere mă ajută. Cu toate acestea, îngrijirea de bază și bolile despre care am învățat au fost interesante. Așa că, mi-a plăcut totul.”
Nagy Noémi Szilvia – participant: Curs de calificare Infirmier, Miercurea Nirajului

„Mie personal, mi-a plăcut foarte mult cursul de kinaesthetics, pentru că în primul rând am învățat să am grijă de mine, de propria mea mișcare și la ridicarea pacienților să fiu atent la modul în care pot să le ajut astfel încât să fie bine și pentru mine. Dar, pe ansamblu mi-a plăcut acest curs de formare în total, este esențial să aplicăm în viața de zi cu zi ceea ce am învățat aici. Ceea ce a devenit rutina de ani de zile, iar acum acest curs ne-a mișcat și am observat că există instrumente care ne pot fi de ajutor, pot fi folosite, acum avem cunoștințe, care pot fi aplicate în practică.
Mulțumesc pentru oportunitate, că am putut participa la ceastă formare chiar aici la locul meu de muncă, mie mi-a plăcut foarte mult, mulțumesc!”

Simon Teréz – participant: Curs de calificare Infirmier, Brâncovenești

„De câteva luni am lucrat deja la spital, când am auzit de cursul de infirmier. Am profitat de ocazia, și aceasta a fost o decizie pe care nu am regretat nici de-a lungul cursului nici la finalul cursului din mai multe motive. Am fost angajată nouă la spital, nu am lucrat ca asistent medical până atunci, nu am avut cunoștințe profesionale, am avut numai voință bună, deschidere, fire pozitivă față de oameni și fâță de lucrurile vieții. Formarea a dat o ramă pentru aceasta: m-a încurajat, că acestea sunt aptitudini care „nu trebuie să fie ascunse”, cu care putem lucra cu siguranță. La locul meu de muncă experimentez în fiecare zi, că pacienții proaspăt operate sunt într-o situație deosebit de vulnerabilă, și în această situație ascultarea activă, căldura, care nu necesită mare efort, dar în această situație este o comoară pentru pacient. O întâmplare despre utilitatea celor învățate: un pacient cu stare post-operatorie a exprimat îngrijorarea cu privire la viitor, fiindcă nu putea imagina ce va face dacă nu va fi mâner deasupra patului său. Aici i-am putut ajuta în încercarea unui alt fel de model de mișcare. Un alt impact pozitiv: grupul a avut rezultate foarte bune. În timpul cursului de formare am experimentat de la trainerii deschidere, care ne-a determinat să îndrăznim să deschidem reciproc, să împărtășim experiența noastră, ceea ce ne-a îmbogățit, ne-a dat o experiență comună. “
László Magdolna – participant: Curs de calificare infirmier, Odorheiu Secuiesc

„Am participat la cursul de îngrijitoare bătrâni organizat de Caritas Alba Iulia. Cursul mi-a format viața astfel încât am început să lucrez ca infirmier.
Am avut oportunitatea de a îmbogăți atitudinea mea umană cu cele învățate, cu experiențele dobândite de-a lungul practicii, și astfel pot ajuta pacienții care au nevoie de aceasta. Ideea mea de bază este să îngrijesc alții așa cum aș dori să îngrijească alții pe mine, deci aș dori să transmit căldură, liniște, siguranță. Acest lucru se poate baza pe cunoștințe profesionale, nevoia de dezvoltare. De asemenea și un coleg care vrea să asigure cele mai bune servicii poate să aibă un impact pozitiv, care ajută facilitarea calității serviciilor de îngrijire. În plus și o posibilitate de schimb de experiență poate să promoveze îngrijirea calitativă. Pe scurt cursul ne-a dat o posibilitate de a dezvolta atât profesional cât și personal, ceea ce înseamnă îndeplinirea atribuțiilor cu bucurie, și de a îngriji pacienții cu care suntem în contact în timpul serviciului.”

Lukács Gyöngyvér – participant: Curs de calificare îngrijitoare bătrâni la domiciliu, Odorheiu Secuiesc

„M-am informat din ziar despre cursul anunțat. Am fost șomer și am vrut să petrec timpul meu liber cu ceva folositor, m-am gândit să profit de oportunitate și m-am înscris la curs. Învățământul nu m-a dezamăgit, am învățat multe lucruri de-a lungul cursului. După terminarea cursului am găsit de lucru cu această formare profesională, și sunt foarte fericită. Eu îndrăznesc să ofer cursul pentru toată lumea.”
Kiss Ibolya – participant: Curs de calificare infirmier, Miercurea Ciuc

„Sunt foarte bucuroasă că am avut posibilitatea de a participa la acest curs. Pentru mine nu diploma era cea mai importantă, în esență, o curiozitate și speranță era în mine, că pot să învăț lucruri de la acest training pe care le pot folosi în propria mea viață. Când am început cursul, fiul meu avea un an și jumătate, și eu am fost foarte fericită că aici pot să întreb totul ce mă interesează și totul în legătură cu ce am îndoieli de la persoanele care sunt autentice și au mai multă experiență decât mine sau mediul meu. M-am îmbogățit cu mai multe practici bune. Timpul a zburat de fiecare dată, fiindcă ne-a interesat foarte mult tot ceea ce au spus formatorii și colegii de echipa. Toată lumea a spus direct opinia și experiențele din care am putut învăța multe. Temele au fost foarte bune: comunicare, psihologie de dezvoltare, funcțiile vitale, prim ajutor, psihologia poveștilor, administrarea medicamentelor, precum și bolile ale copilăriei și de îngrijire a sugarilor și a copiilor de vârstă mică și așa mai departe. Paleta a fost diversă din care am putut alege și pot să le folosesc pe toate în viața mea. După părerea mea a fost o idee bună, că fiecare formator a dezvoltat o documentație pe care noi am primit și care este la îndemână atunci când dorim să citim ceva. Dacă avem întrebări, formatorii ne ajută chiar și acum. La sfârșitul cursului s-a format o echipă foarte bună, care îmi lipsește. Cursul de kinaesthetics a fost o experiență specială, mi-au plăcut și exercițiile pe care încerc să integrez în viața mea de zi cu zi cu mai mult sau mai puțin succes. Și cursul de prim ajutor a fost o experiență memorabilă, am putut să încercăm să reacționăm la situațiile de urgență. Pe scurt, într-adevăr mi-a plăcut acest curs și am învățat multe, în plus m-am cunoscut cu prieteni noi. Eu recomand pentru toată lumea să-l încerce, dacă va avea oportunitatea. Mie mi-a plăcut foarte mult și îmi e dor de acele luni :)”
Gulassa Szidónia – participant: Curs de calificare îngrijitoare copiii, Gheorgheni