Centru de Zi pentru Copii Őrkő

Serviciile noastre au o importanță semnificativă în diminuarea problemelor cauzate de mediul fizic nepotrivit al copiilor beneficiari. Majoritatea activităților organizate nu se adresează doar copiilor, care sunt beneficiarii direcți ai centrului dar și părinților acestora, oferind sprijin și consiliere în rezolvarea problemelor zilnice.

Prin serviciile de suport și educație non-formală Centrul de zi contribuie la diminuarea riscului de abandon școlar. Prin asistență, suport și supraveghere, menținem un echilibru în viața copiilor, oferim spațiile Centrului ca mediu sănătos, cald și organizat. Activitățile construite pe diferite metode, dezvoltă competențele sociale ale beneficiarilor, aduc la suprafață talentele individuale și dezvoltă personalitatea copiilor. Toate acestea duc la o mai bună adaptare în societate.

Servicii

1. Servicii de informare și consiliere
    Serviciile de informare și consiliere au ca scop stabilizarea relației între familia beneficiarului și echipa multidisciplinară a Centrului. Serviciile acordate ajută la dezvoltarea relației cu părinții copiilor beneficiari. Prin consilierile individuale avem ocazia să sprijinim părinții în problemele lor zilnice.
  2. Servicii de educație
    Activitățile de educație non-formală și recuperare școlară sunt servicii care răspund la nevoile formulate de beneficiari. Prin acest serviciu contribuim la prevenirea abandonului școlar, formarea de competențe necesare pentru a face față provocărilor educaționale, creșterea performanțelor școlare ale copiilor în mod direct.
  3. Servicii de integrare/reintegrare în familie și societate
    Echipa multidisciplinară monitorizează situația beneficiarilor și intervine ori de câte ori se consideră necesar. Întărim și susținem familiile pentru a crea o viață de zi cu zi demnă și echilibrată, cu scopul de a preveni îndepărtarea copiilor din familie, împreună cu monitorizarea și asigurarea bunăstarea copiilor.
  4. Servicii de recreere și socializare
    Prin activitățile de recreere și socializare se urmărește dezvoltarea deprinderilor copiilor de a deveni independenți, sociabili, comunicativi. Prin deplasări, excursii, concursuri organizate, participare la diferite evenimente culturale ei se obișnuiesc să iasă din comunitatea de unde provin. Treptat se obișnuiesc să între în contact cu societatea majoritară din jurul lor, nu s dezvoltă problema izolării sociale în rândul lor.
  5. Servicii de pregătire pentru o viață independentă
    Aceste servicii se oferă zilnic în cadrul activităților din Centru, ele sunt integrați în activitățile educaționale, socializare și recreere și sunt incluse în rutina zilnică a Centrului. Beneficiarii Centrului sunt implicați zilnic în planificare, în dezbateri pe diferite teme ale vieții, în activități de educare a igienei personale respectiv activități gospodărești, cu scopul de a dezvolta aptitudini și deprinderi de viață independentă.
  6. Servicii de consiliere psihologică
    Oferim consiliere psihologică individuală și de grup mic pentru a atenua și a ajuta la rezolvarea problemelor și oferim consiliere pentru copii și părinții lor în funcție de natura problemelor pe care le întâmpină. Psihologul lucrează direct cu copii sub supraveghere în mod jucăuș cu scopul de a se cunoaște cu copii și de a clădi o relație bazată pe încredere.
  7. Servirea mesei
    Centrul asigură gustări împachetate copiilor care frecventează programele zilnice, sprijinind astfel sănătatea fizică și creșterea motivației printr-o gustare sănătoasă. Gustarea constă în sandviciuri, produse de patiserie, iaurturi, fructe, apă sau nectar pentru creșterea calității vieții personale.

Adresa:
Sfântu Gheorghe – Centru Comunitar Casa Albă