Consiliere și orientare în educație și carieră

Oferim îndrumare tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care întâmpină dificultăți în luarea deciziilor privind continuarea studiilor, în special a celor superioare, privind cariera, sau în identificarea și păstrarea unui loc de muncă. Scopul nostru este să le oferim acces la educație de calitate, prin studii de lungă durată și să facilităm plasarea lor pe piața muncii.

Serviciile noastre:
– stabilirea, împreună cu tinerii, a obiectivelor de dezvoltare și oferirea de sprijin pentru atingerea acestora;
– explorarea talentelor;
– dezvoltarea autocunoașterii;
– întărirea competențelor;
– sprijin acordat în învățare;
– informare și consiliere individuală pentru luarea deciziilor privind studiile superioare, a alegerii carierei și a căutării unui loc de muncă;
– workshopuri pe tema alegerii carierei;
– vizite la firme;
– îndrumare în alegerea carierei, în căutarea și găsirea unui loc de muncă potrivit;
– întocmire CV și Scrisoare de intenție cu ajutorul unui specialist de resurse umane;
Întâlnește-te cu viitorul tău șef!: un eveniment la care reprezentanții diferitelor firme au ocazia să se întâlnească cu oameni care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Pedagogi și firme partenere
Serviciul îi implică și pe pedagogii din sistemul de învățământ. Programul îi oferă cursuri de formare profesională și consiliere pentru a putea lucra cu succes la educația de calitate a tinerilor alături de mentorii noștri. Pe lângă aceasta, directori de companii creează oportunități tinerilor să cunoască etapele de funcționare ale firmei lor, și meșterugari îi dezvăluie povestea și secretele carierei lor.

Persoane de contact:

Adresa:
Casa Caritas, Tîrgu-Mureș, str. Mărăști, nr.36, județul Mureș

Raportul anual din 2022 >>>