Singur nu pot! Formarea, dezvoltarea și integrarea pe piața muncii a tinerilor defavorizați

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

În cadrul unei conferințe, împreună cu instituțiile de învățământ, experți în ocuparea forței de muncă și inițiative de dezvoltare, am discutat despre ce am făcut până acum și ce putem face mai mult pentru integrarea cu succes în educație sau pe piața muncii a tinerilor defavorizați și romi.

Participanții au obținut perspectivă de asemenea, într-un context internațional, despre metodele cele mai eficiente în atingerea diversității corporative, consolidarea tinerilor defavorizați și eficacitatea formării profesionale și a integrării pe piața muncii.

Întâlnirea organizată de Fundația Autonomia a evidențiat, de asemenea, abordările și obiectivele celor două proiecte conexe: programul HRom, care combină tinerii romi absolvenți de liceu și poziții corporative mari cu „guler alb”, și programul Startvonal pentru tineri defavorizați. Realizarea în România a programului din urmă este programul de orientare Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii, partener fiind Caritas Alba Iulia.

Locație: Casa Comunitară Magnet – Budapesta, str. Andrássy nr. 98
Data: 20 septembrie 2019, 9:00-13:30

Program:

09.00 – 09:15 Evenimentul va fi deschis de un expert al Comisiei Europene, DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune și colegul Ambasadei Norvegiei de la Budapesta.
9:15-11:00 Prezentări:

    • Situația tinerilor pe piața muncii – Ágota Scharle, Institutul din Budapesta
    • Întâlnirea norocoasă a tinerilor absolvenți romi și a companiilor mari – abordările, metodele și rezultatele programului HRom – Márton Illés, Fundația Autonómia
    • Evaluarea impactului și rezultatele programului HRom – Messing Vera / Universitatea Centrală Europeană
    • Abordarea și obiectivele proiectului Startvonal: Ocuparea forței de muncă, formare profesională și dezvoltare personală pentru tineri dezavantajați în 4 țări europene – Ágnes Kelemen, Fundația Autonómia

11:30 – 13:30  discuție la masă rotundă interactivă și workshop cu experți

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe