Situația din județul Covasna

În județul Covasna organizația a suspendat organizarea și desfășurarea activităților de grup, încetând astfel activitățile în centrele de zi. Drept urmare, sunt suspendate întâlniri personale cu copiii și părinții la Centrul de Zi din Ojdula, din cartierul Őrkő (Sfântu Gheorghe) și nu sunt sistate activitățile comunitare din Zăbala.

Cu toate acestea, angajații organizației țin legătura în continuu cu beneficiarii prin telefon și prin diferite platforme online în acele programe, unde comunicarea este necesară și posibilă. De exemplu, există o astfel de activitate în cadrul activităților comunitare din Zăbala, iar centrul de consiliere oferă servicii telefonice familiilor aflate în îngrijire.

La Sfântu Gheorghe personalul Caritas lucrează în strânsă colaborare cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei, în ultima vreme în locul organizării activităților pentru copii accentul a fost pus pe informarea comunității. Angajații organizației au prezentat locuitorilor cartierului Őrkő regulile care trebuie urmate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În aceste zile, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, angajații organizației livrează pachete cu produse alimentare persoanelor care sunt în izolare la domiciliu pe teritoriul zonei administrative al orașului.

La solicitarea Municipalității din Sfântu Gheorghe, mai mulți angajați și voluntari s-au oferit să îi ajute pe cei care au nevoie, de exemplu, în furnizarea de alimente. Așadar, împreună cu ONG-urile și antreprenorii din oraș, Caritas participă la un program pentru a livra pachete cu produse alimentare de bază și produse de igienă persoanelor în vârstă din Sfântu Gheorghe, care nu își pot părăsi locuințele.

În timp ce activitățile de grup sunt întrerupte și personalul se ocupă în principal de activitatea administrativă, îngrijirea la domiciliu a persoanelor în vârstă și bolnavi este încă disponibilă în județul Covasna. Personalul respectă regulile de prevenție, ca și înainte, își îndeplinesc și acum sarcinile purtând măști și mănuși, fiind deosebit de atenți la dezinfectare. Cu peste 500 de beneficiari înregistrați în județul Covasna, asistenții medicali acordă acum și mai multă atenție menținerii sănătății îngrijiților, a membrilor familiilor acestora, precum și menținerii sănătății proprii. Ne concentrăm atenția în special asupra pacienților vulnerabili. Nu mergem în acele gospodării în care rudele sunt forțate să stea acasă și își pot îngriji rudele. Luăm noi cazuri în funcție de capacitatea noastră disponibilă.

Situația generală >>>
Situația din jud. Mureș >>>