Skill Up for the Future

Proiect derulat în parteneriat OMV-Petrom și Caritas a primit 10 pentru viitor în cadrul Galei 10 pentru excelență organizat în București la data de 4 martie 2014.

Skill Up for the Future este un proiect care prin însăși numele său se referă la viitor și mai specific, la dezvoltarea de abilități necesare viitorului. Dacă proiectul în sine se adresează în mod direct tinerilor, putem spune însă că cele două brand-uri implicate în implementare, OMV-Petrom și Caritas învață una de la cealaltă transpunând experiența dobândită în practica curentă. Mai explicit, partneriatul dintre cele două nume crează reale abilități de management și marketing pentru Caritas respectiv inserează omul ca și structură complexă psiho-socială  în atenția celei mai mari dintre companiile private din România.

Dacă astăzi acest parteneriat funcționează în șase locații diferite ale țării este pentru că în spatele unui astfel de demers au existat oameni care au întreprins acțiuni concrete de suport și au respectat principiul Valoarea noastră este omul. Aceste persoane sunt  Dan Murgulescu, manager de stație OMV Petroșani, pionier în implementarea acestui proiect din anul 2006 până astăzi, membrii echipei de lucru Caritas din Petroșani, Daniel Vasilache, sales manager Petrom, o persoană activă, implicată care a reușit să mobilizeze o comunitate întreagă de petroliști să se aplece asupra problematicii reintegrării sociale și profesionale a tinerilor, managerii de statie din teritoriu respectiv mentorii noștrii care se asigură că există o reală rețea de suport pentru fiecare din acești 6 tineri. Toate aceste persoane sunt acelea care au făcut posbil ca pe data de 4 martie a.c. la București proiectul și noi toți cei implicați să primim premiul 10 pentru viitor în cadrul Galei 10 pentru Excelență organizat de grupul OMV-Petrom.

Este un proiect care a câștigat nu în concurență cu un altul cu el însuși. El definește un model de bună practică replicabil, promovează efectele benefice ale parteneriatului dintre companii si ONG-uri și servește ca și exemplu de responsabilitate socială. Forța acestui exemplu este că atunci când țelul este comun și urmărește binele omului, a persoanei,  se crează condițiile unei așa spuse a win-win situation. Plecat de la Petroșani, pe traseul Linz – Viena – București și extinzându-se în alte 5 oraș ale țării, proiectul Skill Up for the Future este unul a cărui cuvânt de ordine este viitor.

(Alexandru Kelemen)