Solidar cu Siria

Colecta pentru sprijinirea a peste 1.500 de familii sirieni va fi organizată în 19 februarie în toate bisericile catolice din România.

Apelul Excelenței Sale Arhiepiscop dr. Jakubinyi György>>>

Confederaţia Caritas România va sprijini Caritas Siria în implementarea programelor destinate refugiaţilor interni, dar şi populaţiei locale din provincia Tartous în zona de coastă din vestul Siriei. Zona de coastă a Siriei mult timp a fost considerată un model unic pentru coexistenţa culturilor şi a religiilor în Siria. Şi astăzi este o zonă relative sigură şi o destinaţie preferată pentru mulţi oameni strămutaţi din cauza războiului şi a violenţelor în localităţile lor de origine. Provincia Tartous găzduieşte astăzi peste 43.000 de familii de refugiaţi intern. Cei mai mulţi dintre ei au închiriat mici spaţii de locuit, dar plata chiriilor, asigurarea alimentelor iar, în caz de nevoie, a medicamentelor şi finanţarea educaţiei copiilor depăşesc cu mult posibilităţile financiare ale acestor familii.

Caritas Siria va sprijini peste 1.500 familii din zonă prin biroul local din Tartous. Programul va avea următoarele componente:

• Adăpost: Sprijin financiar pentru refugiaţi intern pentru a închiria un adăpost;
  • Educaţie: Suport material (rechizite, transport, îmbrăcăminte) şi meditaţii pentru elevi; support financiar pentru stundeţi;
  • Alimente: Bonuri valorice pentru alimente pentru familii de refugiaţi intern;
  • Formare: Programe de formare pentru femei din familii vulnerabile.

Episcopul Antoine Aoud – Preşedinte Caritas Siria

Pacea este posibilă. Ajutaţi-ne să facem acest lucru în ciuda tuturor dificultăţilor existente. Noi trebuie să lucrăm din toată inima pentru încetarea focului, a violenţei şi pentru a opri înarmarea grupurilor extremiste şi ca toate părţile implicate să aibă un dialog în interiorul Siriei şi să se asculte reciproc, în scopul de a redescoperi cum să trăiască împreună.

Vă îndemn cu tărie acest lucru în numele tuturor familiilor care suferă, în numele tuturor familiilor care şi-au pierdut demnitatea şi a celor care sosesc la frontierele europene solicitând să fie primite din respect şi fraternitate.

Fac un apel pentru pace şi repet: întotdeauna pacea este posibilă.

Colecta va fi organizată în 19 februarie în toate bisericile catolice din România.

Conturi de donaţii:
RO78 BACX 0000 0000 3011 7510 (RON)
RO78 BACX 0000 0000 3011 7042 (EUR)

Informaţii suplimentare:
Confederaţia Caritas România