Solidaritate cu victimele cutremurului din Nepal


Victimele din Nepal au nevoie de donația ta!

Colectă în toate bisericile catolice în 7 iunie
Donează direct în birourile Caritas, sau în contul
deschis de Caritas Alba Iulia:
Caritas Alba Iulia, CF. 4562770
RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006

 

În data de 25 aprilie a.c. un cutremur de magnitudinea 7,8 a devastat regiunea centrală a Nepalului. Cifrele catastrofei sunt îngrijoratoare: peste 7.000 de morți, 16.000 de răniți, aproape 200.000 de case distruse, peste 8 milioane de oameni au fost și sunt afectați de acest eveniment.Nepalul este o țară muntoasă, cu multe zone foarte greu accesibile. În această perioadă, mai ales pe timp de noapte, temperaturile sunt destul de mici și imediat va începe și sezonul musonic, cu ploi abundente. Se așteptă la inundații, care poate impiedica reabilitarea zonei. Foarte multe persoane au rămas fără adăpost și sunt în pericol.

Nevoile cele mai urgente sunt legate de asigurarea unui adăpost pentru cei rămași fără case. O altă problemă o reprezintă lipsa apei potabile, a alimentelor și a echipamentelor gospodărești. Imediat după cutremurul devastator, organizaţia Caritas din Nepal a intervenit în zonele cele mai afectate și a distribuit primele ajutoare. Confederația Caritas România susține comunitățile din Nepal cu o primă tranșă de fonduri în valoare de 30.000 EUR, sumă deja transferată către Caritas Nepal.

Părintele iezuit Pius Perumana, directorul Caritasului din Nepal, cu mulțumirile sale, prezintă în felul următor situația din țară:

„Sunt cu adevărat impresionat de generozitatea și sprijinul întregii noastre familii globale, acum când Nepal este în mare nevoie. Aș dori să mulțumesc comunității noastre globale pentru rugăciuni, sprijin și ajutoare. Nevoile sunt imense și vom fi parteneri în solidaritate cu comunitățile afectate pentru a-și reconstrui viețile, mijloacele de trai și vom reabilita comunitățile pe termen lung.”

Confederația Caritas România, căreia aparţine și organizația diecezană de caritate, Caritas Alba Iulia, a inițiat o strângere de fonduri pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Nepal.

Puteți dona pe 7 iunie, duminică în bisericile catolice din țară, iar în zilele de lucru la cel mai apropiat punct de lucru Caritas, sau în contul:

Organizației Caritas Alba Iulia, CF: 4562770, deschis la BCR Sucursala Alba Iulia
IBAN: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006

Donațiile făcute vor fi trimise prin rețeaua Caritas Internationalis organizației Caritas din Nepal, care își propune, ca în următoarea perioadă să asigure adăposturi temporare adecvate, pături, materiale de curățenie și apă potabilă pentru 20 000 de familii.