Solidaritate trăită în comunitățile din Ardeal

În ciuda crizei economice colecta Sfânta Elisabeta a avut rezultate foarte bune

Conform tradiției, Organizația Caritas Alba Iulia a organizat și anul acesta în noiembrie colecta tradițională cu ocazia sărbătorii Sfintei Elisabeta în bisericile catolice din Ardeal pentru ajutorarea persoanelor aflate în nevoie. Astfel, enoriașii au donat pe 15 noiembrie în bisericile catolice pentru ajutorarea copiilor defavorizați, care au ajuns din diferite motive marginalizaţi, cu şanse minime de a se reintegra în societatea zilelor noastre.
Oamenii au răspuns la anunțul organizației Caritas cu inimile deschise. În ciuda faptului că în anul 2009, în contextul crizei financiare, cei mai mulți oameni au o situație materială mai precară, sumele strânse în cadrul colectei au reprezentat o creștere semnificativă față de rezultatul colectei din anul trecut. În urma colectei s-au strâns în total 178.354,20 RON pentru ajutorarea copiilor aflați în nevoie.

Sumele strânse vor fi folosite pentru cofinanțarea proiectelor derulate de Caritas pentru ajutorarea copiilor și tinerilor. Astfel în 6 județe din Ardeal (Alba, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara și Mureș) vor fi finanțate proiectele destinate copiilor și tinerilor care au ca scop educarea și integrarea copiilor defavorizați, dezvoltarea personalității copiilor din mediul rural, facilitarea contactelor între tinerii cu handicap și tinerii sănătoși, precum și dezvoltarea timpurie a copiilor mici.

Ca şi în anii precedenţi, şi rezultatul colectei din acest an ne-a demonstrat că oamenii vor să se implice în mod vizibil în ameliorarea sau chiar rezolvarea problemelor comunității. Organizația Caritas Alba a concluzionat că problemele sociale ale comunității nu se pot rezolva doar cu ajutorul partenerilor și finanțatorilor străini ci mai degrabă prin colaborare strânsă între comunitatea locală, organizații nonprofit și instituții de stat agreate în spiritul principiului subsidiarității.
Dorim şi pe această cale să mulţumim tuturor celor care au făcut un efort pentru sprijinirea semenilor!

Dr. Márton András
director Caritas