Stop accidentelor! Viața are prioritate!

O nouă acțiune în cadrul proiectului Turn Things Around, finanțat de ERSTE Stiftung, a avut loc duminică, 17 noiembrie 2013, cu ocazia Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere.

Dimineaţa, au fost împărţite pliante informative şoferilor participanţi la trafic, în parteneriat cu agenţi de la Poliţia Rutieră, precum şi cu  studenţi şi un cadru didactic de la specializarea Ingineria Transporturilor şi Traficului din cadrul Universităţii din Petroşani. Spre seara a fost scris cu lumânări aprinse sloganul campaniei: STOP accidentelor! VIAŢA are prioritate! în zona pietonală a Centrului Civic din municipiu şi au fost lansate lampioane în scop comemorativ. Campania a avut rol de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie ce contribuie la  siguranţa tuturor şoferilor şi pasagerilor, aceasta fiind şi tema dezbaterilor purtate de tineri cu două zile înainte, la sediul organizaţiei Caritas din Petroşani.

(Nicu Rotaru)