Sub vraja tehnicilor Jiu-Jitsu

Colegii de la Asociația Caritas Alba Iulia au organizat un eveniment pe tema prevenirii violenței (bullying) pentru copiii și tinerii aflați în grija lor, la Tîrgu-Mureș. Ei au organizat acest program în cadrul proiectelor MATE” și Consiliere și orientare în educație și carieră”. Mentorii le-au dus pe copiii care frecventează Centrul de Zi din Cuieșd și pe tinerii din cadrul proiectului de orientare profesională la sala de fitness FG Academy”. Membrii acestui grup micuț au fost informați de antrenorul-șef Gross Frigyes de formele violenței verbale și fizice, de prevenirea abuzului (bullying), și li s-a arătat și tehnici de autoprotecție.

Antrenorul le-a povestit pe scurt povestea și filosofia tehnicilor Jiu-Jitsu. De asemenea, le-a explicat: de ce sunt atât de eficiente aceste tehnici în autoprotecție. A menționat că fiecare conflict fizic este cauzat de unul verbal, de aceea este extrem de important să învățăm să evităm conflictul încă la nivelul cuvintelor. Dacă acest lucru este inevitabil, trebuie să ne autoprotejăm cu ajutorul tehnicilor Jiu-Jitsu.

La eveniment au participat și doi discipoli de optsprezece ani cu care copiii și tinerii interesați au avut ocazia să se exerseze. Discipolii tineri le-au arătat tehnici de autoprotecție și au dovedit în practică eficiența acestora. Antrenamentul a avut un efect benefic asupra copiiilor. Ei s-au împrietenit ușor cu sportivii tineri și le-au adresat o mulțime de întrebări. Atât antrenorul-șef, cât și discipolii săi au fost foarte deschiși și răbdători cu participanții complet începători cine au fost nespus de recunoscători la sfârșitul acestui eveniment.

Júlia Orbán

Articole asemănătoare: