Sunt tânăr, sunt activ!

Caritas Alba Iulia desfăşoară proiectul „Sunt tânăr, sunt activ!” care are în vedere implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii

În perioada 10.09.2008 – 10.10.2008 Organizaţia Caritas Alba Iulia desfăşoară proiectul „Sunt tânăr, sunt activ!” care are în vedere implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii prin desfăşurarea de către aceştia de acţiuni menite să le dezvolte spiritul civic şi prin care sa contribuie la reducerea riscului de marginalizare socială în rândul persoanelor vârstnice. Proiectul se înscrie în programul Autorităţii Naţionale Pentru Tineret,  de dezvoltare şi diversificare a ofertei educaţionale nonformale pentru tineri.
Principalele activităţi ale proiectului constau în: instruirea şi informarea tinerilor privind activităţile proiectului; ateliere de creaţie şi expoziţie de felicitări la nivelul Şcolii cu clasele I- VIII „Avram Iancu” Alba Iulia; vizitarea la domiciliu de către tineri a persoanelor vârstnice bolnave,  aflate în evidenţa Organizaţiei Caritas Alba Iulia, precum şi organizarea de către tineri a unui eveniment cultural, în data de 1 octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.
 La manifestarea organizată în data de 1 octombrie 2008, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Romano Catolică din Alba Iulia, in fata varstnicilor invitati au prezentat un mic spectacol:  Trupa de Teatru Skepsis, un grup de tineri de la Colegiul „Horia, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia  şi  un duet de chitare de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.
Participanţii la manifestare au avut prilejul de a vizita gratuit Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.
Parteneriatele încheiate între organizatia noastră cu Şcoala cu clasele I- VIII „Avram Iancu” Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia asigură mediul  necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţilor proiectului.
Participând la acest gen de activităţi, tinerii găsesc cadrul propice dezvoltării personalităţii şi a spiritului civic pentru o mai mare implicare în viata civică a comunităţii din care fac parte.
 
Proiect finanţat de ANT/DJT Alba Iulia, implementat de Organizaţia Caritas Alba Iulia in parteneriat cu Şcoala cu Clasele I-VIII Avram Iancu Alba Iulia si
Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia