Szász János, fostul director al Caritas-ului, a fost premiat

În semn de recunoaştere fostul director al Organizaţiei Caritas Alba Iulia, D-ul Szász János a fost distins cu Ordinul de Merit Maghiar în Grad de Cavaler acordat de preşedintele Republicii Ungare, dr. Áder János

 

12 personalităţi din Transilvania  au primit distincţii înmânate de către Consulul General al Ungariei la Cluj Napoca, dl. Magdó János, pe data de 21 septembrie în Centrul Diaconal Bethlen Kata din Cluj Napoca.

În cadrul ceremoniei de deschidere dl. Magdó János, noul Consul General al Ungariei la Cluj Napoca, şi-a exprimat încântarea, că la prima activitate în funcţia de Consul General al Ungariei, are ocazia să predea distincţii de stat. A menţionat, că, la prima vedere, persoanele premiate nu au nimic în comun, unul dintre ei e pictor, altul profesor universitar şi şcolar, sculptor, coregraf-muzician, personalităţi religioase, şi chiar speolog – cercetător al peşterilor. Dar ceea ce îi leagă este faptul că au făcut un lucru determinant pentru maghiarii din Transilvania, dar şi pentru întreaga naţiune maghiară. Unii premiaţi au fost lăudaţi pentru întreaga activitate depusă pe parcursul vieţii, altora le-au fost recunoscute doar implementările proeminente ale unei perioade din viaţa lor.

Szász János, odinioară fost director al Caritas-ului, proaspăt fost director economic al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, în prezent paroh romano-catolic la Petroşani, a primit premiul de la Magdó János ca semn de recunoştinţă pentru munca depusă în organizarea Caritas-ului în România şi pentru eforturile depuse în scopul sprijinirii persoanelor defavorizate.