Tabăra Ursuleţilor

Deodata cu incheierea anului şcolar, şi personalul pogramului afterschool  îşi i-a rămas bun, de la elevii săi, de la grupa „Ursuleţilor înfrăţiţ”.

Pentru ca ne-am dorit să răsplătim rezultatele scolare ale elevilor, i-am invitat, alături de familiile lor, într-o tabără de două zile, la Sovata.

Pe data de 25 junie grupul alcătuit din voluntari, părinţi, surori, şi bineînţeles elevi a pornit la drum. Prima staţie a fost Salina Praid. Pentru copii fiind prima experienţă de acest gen, bineînţeles că au avut multe întrebări, cum ar fi: „e chiar toată din sare?” sau „ cum au reuşit s-o facă aşa de frumos?”

Timpul petrecut in Praid a fost o experienţă de neuitat pentru grup, nu numai pentru ca au vizitat una din cele mai faimoase şi populare saline din Ardeal, dar în muzeul din salina au mai şi învăţat despre istoria salinei, s-au plimbat, jucat intr-un mediu frumos şi sănătos.

De la salină grupul a pornit spre Cabana Repas, ceea ce se află în apropierea oraşului Sovata. După un prînz gustos, şi o scurtă pauză, au început jocurile. Fiecare familie a alcătuit o echipă, după care în decursul după-amiezii s-au întrecut în diferite jocuri distractive şi de îndemînare.

Înaintea cinei am avut ocazia să ne plimbăm în jurul cabanei, şi să admirăm frumoasele împrejurimi. Seara e timpul poveştilor. Înainte de culcare liderii şi-au vizitat grupurile, şi le-au citit copiilor una, sau la cerere mai multe poveşti.

În a doua zi a taberei, s-a pus accentul pe creativitate şi îndemînare. Familiile au avut ocazia să cocheteze cu arta impletirii, filetării de perle, desenarea pe baticuri, şi crearea de diferite obiecte din ceramică. Toate articolele au fost făcute cu multă răbdare şi cu  mare drag.

Pentru că aceasta este prima vacanţă, în care copii deja ştiu să citească, ne-am gîndit că cel mai folositor dar ar fi o carte, aşa că fiecare familie a primit o carte frumoasă.

Am încheiat aceste două zile voioase cu o rugăciune, după care ne-am luat rămas bun pe perioada verii, ştiind că ne vom reîntîlni toamna la începutul anului scolar.

Felicităm şi pe această cale copii din cadrul programului, pentru rezultatele scolare, şi le dorim în continuoare vacanţă plăcută!

(Korodi Szász Orsolya, Székely Áron)