Tineri în pragul carierei s-au întâlnit cu posibili angajatori la Târgu Mureș

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Mamele din basme pregăteau pogăci copți în cenusă fiilor, care porneau la un drum lung. Au procedat asemănător și mentorii programului Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii când i-au servit cu pogăci și apă pe elevii de clasa a XI-a și a XII-a, care au venit la evenimentul intitulat Întâlnește-te cu viitorul tău șef la Târgu Mureș. Curtea interioară a Asociației Caritas cu atmosfera ei primitoare s-a umplut cu tineri zâmbitori, care – în afară de apă și pogăci –, au primit în sacoșele lor Earning by Learning un mini CV, un bilet de tombolă și o serie de întrebări preparate pentru reprezentanții firmelor aflați la sala „A” a clădirii.

Aici reprezentanții firmelor Petry, Leroy Merlin, Restaurantul Sólyom, KFC, Triplast, S.C. Napa Impex S.R.L., P.F.A. Takács Edith-Móna, J.Cob Creative și Asociația Caritas Alba Iulia au așteptat prietenos pe elvii din clasele a XI-a și a XII-a ale școlilor: Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”, Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” la o discuție amicală.

În timp ce unumite grupuri ale tinerilor au discutat față în față cu reprezentanții firmelor, alte grupuri au participat la interviuri de probă cu Simon Orsolya, expertă în resurse umane, la sala „B” a Casei Caritas. La început elevii s-au apropiat timid la reprezentanții firmelor, dar îndată ce au experimentat amabilitatea și bunăvoința lor, au început să pună întrebări din ce în ce mai curajoși și au strâns și ștampilele necesare pe biletele de tombolă. Iar cei care au participat la interviul de probă, s-au îmbogățit cu o mulțime de informații utile despre cum trebuie scris un CV, ce și cum trebuie spus la un interviu.

Mentorii programului Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii în colaborare cu St. Georgius Manager Club au organizat evenimentul Întâlnește-te cu viitorul tău șef cu scopul de a oferi informații prețioase despre o gamă largă de meserii pentru tineri aflați în pragul alegerii carierei. Întâlnirea a fost o oportunitate bună pentru cei 100 de elevi să se intereseze și să primească eventuale oferte de joburi pe termen scurt sau lung, întrucât și firmele prezente au nevoie constant de resursă umană. Atmosfera familiară, fețele zâmbitoare și veselia tinerilor ne-au arătat, că evenimentul și-a atins scopul: elevii s-au îmbogățit cu informații utile și au avut ocazia să cunoască oameni noi, care s-ar putea să-i ajute în găsirea viitorului loc de muncă.

Întrunirea s-a sfârșit cu tragerea la sorț a biletelor de tombolă. Cei norocoși au câștigat un voucher la Gemma Book Cafe din Târgu Mureș, unde vor putea gusta o cafea delicioasă, sau vor putea beneficia de o mentorare.

Orbán Júlia

Galerie foto >>> DETALII

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe