Toți pentru toți: activități de educație nonformală pentru copii

Școala ar trebui să însemne mai mult decât o instituție, trebuie să fie un cadru formator al copiilor pentru o viață decentă. Scopul și obiectivul acestui program este sprijinirea copiilor în participarea lor în sistemul educativ pe termen mai lung. Pe lângă că școala este un deschizător de drumuri și are o funcție multiplă, trebuie să fie un model pentru copii să ofere soluții și să îndrume către o viață cât mai bună dincolo de situația materială ale copiilor, programul aceasta ofere consolidarea valorilor morale și atitudinale ale copiilor. În școala gimnazială Tompa Laszlo învață copii de etnie romă care provin din zona marginalizată al orașului Odorheiu Secuiesc, toți acești copii  prin programe extrașcolare au posibilitatea  să primească acele indicii care ajută pe ei să schimbă comportamentul și astfel să faciliteze integrarea lor în scietate.

Copii în luna septembrie au primit rechizite școlare cu ajutorul acestui program care poate fi  privit ca o modalitate complementară de integrare socială care susține participarea activă al copiilor în viața școlară. Pachetul aceasta a conținut mai multe materiale auxiliare și materiale de bază care sunt necesare pentru școală: penar, 4 caiete, bloc de desen, aquarele, set pensule, foarfecă, ghiozdean și un sac pentru echipament pentru ora de educația fizică. Toți acești copii prin programul aceasta au primit un sprijin nu doar material dar și moral au fost organizate activități cu scopul de a întări încredera lor în sistemul educativ și a ajuta să se conștientizeze importanța educației.

Imre Anna Maria, tehnician în asistență socială

Proiectul numit ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și/sau Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.