Toți pentru toți: Grădinița de Vară

Între 20–24. septembrie a fost organizată grădinița de vară în cadrul proiectului Toți pentru toți la grădinița ”Ficánka”. Vârsta copiilor era între 3-6 ani de aceea a trebuit să construim programul luând în considerare vârsta copiilor. Vârsta preșcolară este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice este vârsta imaginației, fanteziei, vârsta a jocului.

Programul a fost conceput în așa fel ca pe prim plan să fie dezvoltarea socio-emoținală, dezvoltarea limbajului și dezvoltarea cognitivă a copiilor. Programul a conținut activități tematice cu scopul de a crește integrarea și acomodarea copiilor la mediul grădiniței . În activități au fost incluse  jocuri de mișcare luând în considerare vârsta copiilor. Au fost activități meșteșugărești cu scopul dezvoltării caracterului practic –aplicativ prin creație constructivă la copii. Este important ca copii să fie îndemnate spre creație constructivă pentru că rolul activităților practice se concretizează în dezvoltarea psiho-motorie, intelectuală, afectivă și estetică a copilului. Prin aceste activități copilul învață să-și coordineze mișcările capătă pricepere și îndemânare î-și formează unele deprinderi practice și îmbogățește sfera afectivă prin educarea și spiritul dragostei pentru munca sa.

Comunitatea în zona Budvar acum începe să construiască o relație normală cu educatoarele pentru că toate educatoarele sunt noi și părinții au nevoie de mai mult  timp ca să acomodeze cu situația asta nouă. Programul nostru a fost creat în așa fel ca să  sensibilizează pe părinții și pe educatorii ca să  începe o colaborare comună pentru favoarea copiilor și a întregi comunități.

Bodó Csilla, Institutor cu atribuții de responsabil de specialitate

Proiectul numit ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.