Un dar din suflet, de 8 Martie!

…pentru femeile vârstnice din Municipiul Alba Iulia asistate la domiciliu de Caritas

Apropierea zilei de 8 Martie trebuie să aducă în sufletele tuturor femeilor sentimente de bucurie şi pace sufletească. Se cuvine, cu ocazia acestei zile să nu uităm de respectul şi atenţia ce ar trebui să o acordăm şi femeilor ajunse la o vârstă înaintată, marcată de suferinţă, boală şi de cele mai multe ori de singurătate.
Noi, Organizaţia Caritas Alba Iulia şi Şcoala cu clasele I-VIII„Avram Iancu” Alba Iulia am iniţiat o acţiune numită “Un dar din suflet, de 8 Martie!”. Aceasta cuprinde activităţi prin care dorim să aducem bucurie cu ocazia Zilei de 8 Martie, în sufletele a 80 de femei vârstnice, dependente de ajutorul celorlalţi, care sunt asistate la domiciliu de personalul Centrului de Îngrijire Medicală şi Asistenţă Socială la Domiciliu din Alba Iulia, al Organizaţiei Caritas.
Astfel, în perioada 3- 6 martie 2008, femeile vârstnice care sunt imobilizate la pat şi/sau domiciliu au fost vizitate acasă de către elevi însoţiţi de angajaţi Caritas, pentru a fi felicitate şi a li se acorda cadourile pregătite cu această ocazie (felicitări realizate manual de elevi coordonaţi de d-nele învăţătoare  Popescu Maria, Andro Dana, Munteanu Emilia si Oltean Marinela, dulciuri şi flori).
Pentru femeile vârstnice care se pot deplasa am organizat o întâlnire în data de 7 Martie 2008, la sediul organizaţiei Caritas,  în cadrul căreia acestea au beneficiat de surprizele şi momentele artistice pregătite de către elevii Şcolii cu clasele I-VIII “Avram Iancu” Alba Iulia, Trupa de Teatru Skepsis şi Cvartetul „Cello”al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia– coordonaţi de d-na profesoară Maria Mărginean.
Acţiunea a adus cu sine căldura primăverii, sentimentul renaşterii şi bucuria iubirii, prin momentele alese în cadrul desfăşurării acesteia. Pentru aceste femei, bucuria pe care o trăiesc adunând recunoştinţa noastră, înseamnă împăcarea sufletului cu neajunsurile vârstei. Pacea, dragostea, bunătatea, voinţa şi dăruirea noastră a tuturor sunt condiţiile necesare creării unui prezent mai bun pentru ele.
Mulţumim tuturor sponsorilor noştri din Municipiul Alba Iulia cu ajutorul cărora am putut demara aceste activităţi: Cofetăria ”Corina”, „Eliza Flori”, Florăria „Ichebana” şi S.C. RO-STAR S.A.