Un milion de stele pentru nevoiași, 2022

Update

În această seară s-au aprins flăcările solidarității în mai multe localități transilvănene, precum și în inimile oamenilor. Cei care au venit la evenimentul Un milion de stele și-au exprimat solidaritatea față de nevoiași nu numai prin prezența lor, ci și prin donații.

Un milion de stele exprimat în cifre:

Sovata: 300 de participanți, 3.050 lei
Odorheiu Secuiesc: 500 de participanți, 4.835 lei
Sângeorgiu de Mureș: 154 de participanți, 1.898,4 lei
Tîrgu-Mureș: 600 de participanți, 8.826 lei
Sfântu Gheorghe: 300 de participanți, 1.741 lei
Miercurea Ciuc: 250 de participanți, 3.291 lei
Brețcu: 150 de participanți, 2.244 lei
Pe platforma de donații online s-au strâns până acum  3.201 lei.

Pentru ajutorarea semenilor noștri nevoiași s-au strâns în total 29.086 lei și au fost prezenți peste 2200 de participanți. Mulțumim!

Mulțumim formației The Waves pentru concertul susținut și partenerilor noștri pentru susținere: Petry.Cluj, Park Étterem, Brutăria Prima, Restaurant Alzo, 112 Coffee & Co.

După doi ani o să organizăm din nou și în spații publice cel mai amplu gest de solidaritate: Un milion de stele pentru nevoiași. În data de 14 octombrie, vineri, începând cu orele 18 se vor aprinde iar candelele solidarității, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsuri şi excluziune socială. Acțiunea oferă oportunitate oricărei persoane de a face un bine, exprimând vizibil și arătând – în ciuda tuturor dificultăților – importanța comunității și interesul purtat către cei în nevoie.

În ultimii doi ani evenimentul s-a ținut virtual, anul trecut am strâns 7.192 lei pentru persoanele nevoiașe aflate în grija noastră. Vă mulțumim!

Donând, puteți ajuta îngrijirea unui copil defavorizat, a unui tânăr cu dizabilități sau a unei persoane vârstnice bolnave. De exemplu:
20 de lei ajung pentru o masă caldă,
90 de lei ajung pentru o oră de îngrijire la domiciliu,
100 de lei ajung pentru o ședință de dezvoltare terapeutică,
170 de lei ajung pentru o zi de îngrijire într-un centru rezidențial.

Haideți, să arătăm, că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri! Împreună putem ajuta și acum. Vă invităm să participați la eveniment la următoarele localități:

Miercurea Ciuc, în Piața Majláth Gusztáv Károly • Odorheiu Secuiesc, în Piața Dávid Ferenc (parcul din cart. Beclean) • Sovata, în Parcul Petőfi • Tîrgu-Mureş, în Piaţa Teatrului • Sângeorgiu de Mureș, în Piața Sfântu Gheorghe • Sfântu Gheorghe în Piața Centrală • La Brețcu în data de 21 octombrie, de la 18 sfânta liturghie în Biserica Sfântul Nicolae, iar de la orele 19 se vor aprinde candelele în Casa de Cultură.

Puteți dona și online aici, sau în contul bancar:
IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia, CF 4562770
Banca Transilvania SA
Un milion de stele

18:30 – Program cultural la Tîrgu-Mureș, în Piața Teatrului
Va evolua formația The Waves – elevi de clasa a IX-a și a X-a din Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Liceul Vocațional Reformat Târgu Mureș și Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș. Performerii – Székely Bálint (tobe), Koncz Dávid (pian), Csiki Ottilia (vocal), Balla Nimród (chitară bas), Szász Lehel (chitară electrică) și Mezei Zsófia (chitară electro-acustică) – au pregătit un repertoriu colorat, alcătuit din melodii maghiare și englezești din anii `70-`90.