Un milion de stele pentru nevoiași

Dacă vă uitați la fotografie, probabil vă amintiți, că în octombrie a fiecărui an am organizat acțiunea de solidaritate Un milion de stele pentru nevoiași. Deja anul trecut din cauza pandemiei, pentru a ne proteja sănătatea, am anulat ieșirea în public și am rămas în spațiul online.

Din păcate, nici anul acesta nu vor aduce lumină candelele și prezența noastră iubitoare în spațiile populare ale localităților, însă cu toții avem posibilitatea de a aprinde o lumânare acasă, arătând astfel simbolic solidaritatea față de nevoiași.

Noi, colegii Caritas, vom aprinde lumânări în data de 15 octombrie, vineri de la ora 19:00 în curtea interioară a Casei Caritas din Tîrgu Mureș. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina noastră de Facebook, astfel oricine se poate alătura. Aici, va avea loc și un program cultural, care o va înfrumuseța atmosfera evenimentului. O trupă alcătuită din tineri talentați va interpreta piese de muzică modernă și retro, iar artistul Fehér Csaba va cânta la chitară melodii în limba engleză. Mulțumim muzicienilor, că ne-au oferit timpul și talentul lor, pentru ne bucura cu performanțele lor!

Ne putem exprima compasiunea cu oameni aflați în dificultate nu numai simbolic, ci și prin fapte, donând online sau în cutiile de donații plasate în sediile Caritas. Oferindu-vă posibilitatea de a ajuta la îngrijirea unui copil defavorizat, a unui tânăr cu dizabilități sau a unei persoane vârstnice bolnave, donațiile din acest an vor fi folosite pentru persoanele nevoiașe aflate în grija noastră.

De exemplu:
15 de lei ajunge pentru o masă caldă,
60 de lei ajunge pentru o oră de îngrijire la domiciliu,
90 de lei ajunge pentru o ședință de dezvoltare terapeutică,
130 de lei ajunge pentru o zi de îngrijire într-un centru rezidențial.

Putem primi donațiile online (aici), prin transfer bancar, sau personal în cutiile de donații aflate în următoarele locații timp de trei săptămâni, până pe 8 noiembrie:

Tîrgu Mureș: Casa Caritas (între orele 8-16, str. Mărăști, nr. 36);
Sângeorgiu de Mureș: brutăria TimKo (str. Tofalău, nr. 4) și Primăria Sângeorgiu de Mureș (str. Petki Dávi, nr. 130);
Miercurea Ciuc: Centrul Sfântul Augustin (P-ța Sfântul Augustin nr. 1-4.) și în restaurantul Casei Jakab Antal (str. Szék nr. 147);
Odorheiu Secuiesc: Centrul de Dezvoltare Sfânta Ana (între orele 9-15, str. Kossuth Lajos nr. 18);
Gheorgheni: Centrul Social Márton Áron (între orele 8-16, str. Márton Áron nr. 22);
Petroșani: Carrefour Market (str. Horia, nr. 7.) și la Biserica Romano-Catolică (str. Mihai Viteazu).

Cont bancar:
IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia, CF 4562770
Banca Transilvania SA
Un milion de stele

Pe această cale vă mulțumim că ne ați sprijinit și anul trecut cu suma de 8880 de lei, din care am achiziționat echipamente de protecție pentru colegii noștri, ca să ajungă la beneficiari în siguranță și să-i protejăm și pe ei.