Un nou curs în curs de desfășurare

 

Asociația Caritas Alba Iulia a început în data de 03.03.2022 cursul de îngrijitor copii în cadrul proiectului POCU/827/5/2/139844 cu 14 participanți. Proiectul de 33 luni acoperă teritoriul Asociației LEADER ” Sóvidék Hegyalja”  și anume: Brădești, Corund, Dealu, Lupeni, Praid, Satu Mare, Vărșag, Zetea, Oraș Sovata.

Cursul este ideal pentru cei interesați de îngrijirea copiilor, pentru părinții cu copii mici, sau pentru persoanele care lucrează în comunități de copii.

Cursul compus din 120 ore teorie și 240 ore oferă participanților șansa cum să comunice eficient cu copii și membrii familiei, să dobândească cunoștințe de bază despre dezvoltarea fizică și psihică a copiilor, să învețe elementele de bază ale primului ajutor precum și recunoașterea și tratarea simptomelor bolilor comune ale copiilor. În timpul cursului se pune accent pe promovarea dezvoltării mișcării copiilor folosind abordarea kinestezică și cunoașterea alimentației adecvate pentru copii. Participanții pot însuși toate cunoștințele și abilitățile necesare în legătură cu creșterea și îngrijirea copiilor mici, mulți consideră una dintre cele mai frumoase profesii.

Îngrijitorul de copii educă cea mai sensibilă grupă de vârstă, care necesită ceai mai mare grijă și iubire, și îi oferă oportunități și condiții pentru o dezvoltare fizică, mentală și spirituală armonioasă. În viața de zi cu zi îngrijitorul de copii poate înlocui părintele, ajutând copilul să exploreze lumea.

La terminarea cursului participanții primesc o diplomă acreditată de calificare profesională, recunoscută la nivelul Uniunii Europene.

Articole:

Despre proiect >>> MAI MULT
Conferință de presă de pornire a proiectului >>> MAI MULT
Curs infirmier >>> MAI MULT
Cursul de infirmier în curs de desfășurare >>> MAI MULT