Un spectacol despre abuz și insulte

Ce ne face diferiți? – sub acest titlu a prezentat echipa de la Odorheiu Secuiesc din cadrul proiectului Tineri pentru schimbare al Caritas Alba Iulia un spectacol sâmbătă, pe 24 februarie, la Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc.

Producția a fost realizată de grupul de teatru al elevilor Figurine de sticlă și un grup de tineri din Cristuru Secuiesc, sub îndrumarea actriței și mentorului de tineret Zenkő Bekő Fóri, a păpușarului Tímea Vincze și a dansatorului Ervin Ruszuly. Piesa abordează tema acceptării, excluderii și excluziunii. Cel mai interesant aspect al spectacolului este o melodie cu versuri inspirate din poveștile personale ale creatorilor – aproximativ o sută de incidente de vătămare –, iar melodia a fost compusă chiar de elevii din liceu. Pe parcursul atelierelor de lucru și al spectacolului, tinerii au căutat răspunsul la întrebarea: în ce fel sunt diferiți față de ceilalți oameni. Și s-a dovedit: în nimic.

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană, nici Comisia Europeană nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.