Universul automotive la Star Assembly Sebeș

Copiii de la Casa Stremț au descoperit universul automotive la Star Assembly Sebeș, în Noaptea Lungă a Industriilor.

Joi 11 mai 2017, cei 19 copii și tineri de la Casa de tip familial Sf. Ghelasie Stremț au avut parte de o experiență deosebită, prin vizitarea unei importante companii din județul Alba, care și-a deschis pentru câteva ore porțile.

Prin intermediul unor activități interactive (tururi ghidate, workshop-uri și multe alte surprize), au reușit să observe multe aspecte importante din unitatea de asamblare a cutiilor de viteză în 9 trepte de la Sebeș. Au fost impresionați de echipamentele folosite, în special de roboții implicați în diverse etape, de mediul de lucru foarte organizat și au avut prilejul să discute cu angați ai companiei, din toate categoriile de vârstă.

Mulți din tinerii de la Casa Stremț recunosc că  și-ar dori să lucreze într-o astfel de unitate și se simt mai motivați mai ales văzând că în rândul angajaților, și chiar a celor de conducere, sunt foarte mulți tineri. Au înțeles și cu acest prilej că statutul de angajat presupune seriozitate, responsabilitate și consecvență, atribute esențiale pentru un tânăr aflat la începutul carierei sale profesionale.

(Silvana Marian)