Vacanță veselă

În aceste zile sentimentul din titlu caracterizează activitățile din Centrul de zi pentru copii la Sângeorgiu de Mureș.

„Când o ușă se închide, alta se deschide” – acesta ar putea fi chiar motto-ul nostru, deoarece școala abia și-a închis porțile, dar echipa Hand in Hand își continuă activitățile în Sângeorgiu de Mureș și în Cotuș cu maximă intensitate. În mod obișnuit din anii precedenți, pe 14 iunie am început organizarea programului care va dura toată vara. Ca parte a acestui program, am pregătit o paletă colorată de activități în fiecare zi pentru preșcolari și pentru copiii claselor 0-IV. Dorim să le oferim oportunități de relaxare, adevărată veselie de vacanță cu programe creative și de socializare, unde pot explora propriile abilități, se pot dezvolta emoțional. Aceste programe au fost concepute de o întreagă echipă specializată și cu experiențe în educare și dezvoltare: de pedagogii sociali Benkő Zsuzsanna, Farkas Krisztina, Orbán Erzsébet și Kovács Beáta, de psihopedagogul Hodor Délia, de psihologii Tilinger Mónika și Dósa Hanna-Blanka, de asistenții sociali Farkas Enikő și Récsei Mária, ea fiind și coordonatorul centrului. Temele au fost împărțite pe zile, așa am organizat zile de creație, de communicare, de mișcare, zile pastorale și de socializare.

Preșcolarii fac zilnic o excursie în lumea basmelor, dar explorăm și trăim și întâmplări biblice. Învățăm să avem recunoștință pentru lucrurile bune din jurul nostru și să ne mulțumim pentru pâinea noastră zilnică. De asemenea, aruncăm o privire asupra modului de viață sănătoasă, igienei, gastronomiei, coacem brioșe și pizza, gustăm fructe și facem salate de fructe. Nu o să lipsească nici divertismentul cu baloanele umplute de apă, jocuri de echipe în aer liber cu o varietate de activități de mobilizare.

Activitățile copiilor din clasele 0-IV. vor avea aceleași teme, dar accentuate pe plimbările, mini-excursiile în apropiere, cum ar fi curtea Castelului Máriaffy din Sângeorgiu de Mureș sau poienile din capătul Cotușului, unde îi așteptă jocuri de echipe, picnicuri și gulaș.

După activitățile din tabără continuăm și repetițiile Corului Caritas Superar, astfel încât să nu lipsească dezvoltarea abilităților muzicale ale copiilor. Exercițiile de ritm, jocurile de solmizare, familiarizarea cu notele muzicale, repetițiile cu ukulele și învățarea unor cântece noi vor fi principalele obiective. Sperăm, că după aceste ”antrenamente” membrii corului vor putea participa cu mândrie la tabăra de ukulele de patru zile, care va avea loc la final de august.

Din ”meniul zilei” nu lipsesc nici sandvișurile și nici gustările delicioase.

Așadar în următoarele două luni în comuna Sângeorgiu de Mureș se va auzi o multitudine de voci de copii veseli în timp ce cântă imnul visat de ei.

Dósa Hanna-Blanka
psiholog