Vizita jandarmilor și a polițiștilor la Cotuș

Copiii din școala primară din Cotuș au primit entuziasmați vizita jandarmilor și a polițiștilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog Mureș care le-au ținut o prezentare interesantă, făcând tabăra lor de vară memorabilă. Copiii au avut posibilitatea să descopere autospecialele și echipamentul folosit în misiuni. Ei au primit și sfaturi despre cum să rămână în siguranță, ce să facă dacă au probleme, cum să se protejeze de străini, cum să recunoască dacă sunt în pericol, și la cine să apeleze pentru ajutor. De asemenea, profesioniștii le-au arătat copiilor, cum îi prind pe criminalii cu ajutorul câinilor dresați. Copiilor li s-a permis chiar și să facă fotografii cu câinii. La finalul prezentării copiii au avut ocazia să probeze vestimentația de protecție a jandarmilor și să-și ia în mână echipamentele de lucru. Până și părinții copiilor au însoțit ziua profesională cu mare atenție și interes. Evenimentul a fost organizat de colegii centrului de zi „Hand in Hand” și de Casele de Început Sigur ale Asociației Caritas Alba Iulia.

Júlia Orbán

Articole asemănătoare:
Copiii fac cunoștință cu profesia de jandarm și polițist >>>
Activități de vară la Sângeorgiu de Mureș și Cotuș >>>
Au învățat despre igiena orală >>>
Mână în mână de 10 ani >>>
Se dezvoltă frumos >>>
Ziua copilului în fiecare zi >>>
S-au pregătit de Paști: cei mici și cei mari >>>
Dar cu femeile de etnie romă ce va fi? >>>
Tabăra de vară cu echipa Superar >>>
Parteneriat pentru siguranță – Workshop la Casa Caritas >>>