Vizită la Grădina Zoologică și Grădinițe de vară

În luna iunie a fost organizate Grădinițe de vară în instituții partenere, la Grădinița Ficánka și Grădinița Kipi Kopi. Scopul săptămâniilor a fost să implicăm pe copii la un program atractiv, de recreere şi socializare, să facilităm integrarea în grădiniță a copiilor proveniți din familii aflate în dificultate. Programul didactic a fost construit cu scopul de a dezvolta pe copii în diferite domenii de competenţe prin activități de socializare și recreere. De data aceasta copiii ne cunoșteau, astfel activitatea comună, colaborarea a fost ușoară.

Copiii care au frecventat cu regularitate grădinița pe parcursul anului au făcut multe progrese față de anul trecut. Săptămâna asta a fost ultima săptămână înainte de vacanța mare, copii au aşteptat mult excurisa. Pentru ei a însemnat o adevărată tabără petrecută cu voie bună, mişcare şi multă bucurie. Pe parcursul taberei psihologul a venit la grădiniță, a evaluat pe copii din grupa mare. În ciuda faptului că mulţi copii au lipsit, programul taberei s-a desfăşurat conform planificării.

În data de 14. iunie beneficiarii al activității nr. 4 au participat la o excursie organizată la Grădina Zoologică din orașul Târgu Mureș. Excursiile sunt mijloace importante didactice care au scopul dezvoltarea cognitivă și afectivă a copilului. Prin excursie copii au putut observa și au putut cunoaște în mod direct o mare varietate de aspecte din mediul natural. Aceste excursii contribuie la dezvoltarea simțului estetic, întăresc dragostea pentru natură și respectul față de animale și de frumusețiile universului. Excursiile stimulează curiozitatea copiilor, întăresc spiritul de echipă copii păstrând în memorie aceste momente care pot fi de neuitat pentru tot restul vieții. În organizarea acestei excursii au fost stabilite obiective și reguli pe care copii au trebuit să accepte și să respecte că excursia să desfășoară fără nici o problemă.

La această excursie copii au cunoscut animale pe care până acum nici nu au văzut, copii au fost foarte bucuroși că au participat la eveniment.

Székely Zsófia, facilitator comunitar

Imre Anna Maria, tehnician în asistență socială

Proiectul numit ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și/sau Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.