Colecta Sfânta Elisabeta

Anul acesta Caritas Alba Iulia celebrează în data de 20 noiembrie sărbătoarea Sfintei Elisabeta din Turingia, protectoarea organizației. Asociația caritativă nu și-a ales întâmplător pe prințesa din Turingia drept protectoare a sa. Spiritul rugăcios al Elisabetei, sensibilitatea sa la nevoile fizice și sufletești ale oamenilor, faptele sale bune, precum vindecarea bolnavilor și ajutarea nevoiașilor – sunt exemple de urmat pentru fiecare membru Caritas.

Zilnic ne întâlnim cu oameni bolnavi, săraci. Nevoile lor fizice ne sar în ochi, dar ne confruntăm și cu strigătele mute de ajutor ale oamenilor încărcați cu povări sufletești, săraci în pace și bucurie. Vedem, cum se însingurează doar pentru că au părul alb, pielea ridată, mișcarea, poate și modul de gândire lent. Pentru ei organizăm colecta acum. Din recunoștință pentru faptul, că ne-au crescut, ne-au învățat și ne-au iubit. Aprecierea poate fi exprimată prin multe căi. Sunt copii, care desenează. Tineri, care se așează mai aproape de fotoliu. Adulți, care-și vizitează părinții mai des. Oameni, care donează. Puteți dona și dumneavoastră pe această platformă online.

În circulara sa arhiepiscopul dr. Kovács Gergely ne încurajează, de asemenea, să exprimăm recunoștința pentru vârstnici:

Dragi Preoți Confrați, dragi Credincioși!

Sfânta Elisabeta a Ungariei este un exemplu de slujire și iubire, prin urmare ziua ei de pomenire este și o sărbătoare a Asociației Caritas Alba Iulia. În acest an, Asociația de caritate a Arhiepiscopiei noastre ne invită să ne exprimăm recunoștința față de persoanele în vârstă. Ar trebui să ne tratăm vârstnicii așa cum ne-am dori să ne trateze mai apoi copiii noștri.

În măsura posibilităților noastre, vă încurajez să susținem împreună munca generoasă pe care o depune personalul serviciului de caritate pentru vârstnicii noștri. Pe 20 noiembrie, duminica apropiată de sărbătoarea Sfintei Elisabeta, organizăm strângere de fonduri pentru Asociația Caritas Alba Iulia. Suma colectată va fi folosită pentru ajutorarea și îngrijirea beneficiarilor vârstnici.

Rog să depuneți donațiile obținute din colecta de Sfânta Elisabeta în contul bancar al Asociației Caritas Alba Iulia, CIF: 4562770, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Alba Iulia, cont IBAN: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006, sau puteți să le predați la cele mai apropiate puncte de lucru Caritas.

Anul trecut, 226.442 lei au fost donați în sprijinul copiilor și tinerilor aflați în nevoie, pentru care vă mulțumesc cu dragoste sinceră.

Fie ca Dumnezeu să vă răsplătească pe toți pentru sacrificiul făcut, din bogăţia Harului Său!

Alba Iulia, 5 noiembrie 2022 † Gergely érsek s.k.

Ghid pentru donațiile online cu card bancar care pot fi făcute aici pe dreapta.:
– după ce ați ales să donați în lei (RON) sau euro (EUR), puteți alege o sumă predefinită sau alta la alegere. După ce ați introdus numele și adresa de e-mail, puteți alege să rămâneți ANONIMĂ sau să apară numele Dvs. PUBLIC în viitor (ex. aici se vede lista donatorilor anteriori >>>);
– butonul MAI DEPARTE vă va duce la interfața de plată a Băncii Transilvania, unde introducând în siguranță datele cardului Dvs. puteți finaliza donația. Banca va retrage suma exactă pe care ați introdus-o, nu sunt alte taxe și comisioane;
– datele Dvs. sunt tratate confidențial de către bancă și de organizație, nedivulgate.

noiembrie 8. 2022

Suma pe care doriți s-o donați

Date de contact

Vizibilitate