Colecta Sfânta Elisabeta

Potrivit datelor EUROSTAT, riscul de sărăcie și excluziune socială în rândul populației din România este de 34,4% față de media Uniunii Europene de 21,6%. Este uluitor că în România riscul de sărăcire și excludere socială a copiilor sub 18 ani este de 42% față de o medie de 25% în Uniunea Europeană. Potrivit unui studiu din anul 2022 al Asociației Salvați Copiii, în România sunt 225.000 de copii de vârstă școlară care nu au fost niciodată înscriși la școală. Rata abandonului școlar în România este de 16% față de media Uniunii Europene de 10%. În mediul rural, această rată este mai mare: 26%, iar în rândul copiilor de etnie romă este de peste 80%.

Acești copii care trăiesc în sărăcie profundă, de cele mai multe ori nu au acces la educație de calitate, se confruntă cu excluziune socială, nu sunt motivați să învețe, abandonează școala prematur și, din această cauză, nici nu se pot integra pe piața muncii, rămânând astfel în sărăcie profundă. Asociația Caritas Alba Iulia răspunde unor astfel de nevoi prin intermediul a 15 centre de zi din mai multe localități, cum ar fi: Sângeorgiu de Mureș, Cotuș, Cuieșd și Sângeorgiu de Pădure din județul Mureș; Corund, Zetea, Atid, Odorheiu Secuiesc, Joseni și Remetea din județul Harghita; Ojdula, Zăbala, Peteni și Sfântu Gheorghe din județul Covasna și Petroșani din județul Hunedoara.

În aceste centre pedagogii noștri susțin activități educaționale după-amiază, după terminarea cursurilor școlare, pentru un număr total de 566 de copii. Scopul este menținerea cât mai îndelungată a copiilor în sistemul de învățământ și evitarea abandonului școlar pentru facilitarea integrării pe piața muncii la momentul necesar. Abandonul școlar cauzează șomaj, iar șomajul provoacă sărăcie profundă. Noi luptăm pentru prevenirea acesteia, de aceea ne este foarte important educarea copiilor.

Vă puteți alătura și dumneavoastră luptei noastre. Donația dumneavoastră financiară va fi folosită pentru educația de după-amiază a copiilor, pentru achiziționarea de instrumente pedagogice și pentru masa caldă zilnică a copiilor. Prin contribuția dumneavoastră puteți fi sigur că îi veți ajuta pe mulți copii să-și finalizeze studiile, să-și găsească un loc de muncă la momentul necesar, și să trăiască o viață mai bună.

Vă puteți pune donația în coșurile de colectare expuse în bisericile catolice pe 19 noiembrie, duminică, la sărbătoarea Sfintei Elisabeta din Turingia. Veți putea dona și online pe această platformă. Vă mulțumim!

Ghid pentru donațiile online cu card bancar care pot fi făcute aici pe dreapta.:
– după ce ați ales să donați în lei (RON) sau euro (EUR), puteți alege o sumă predefinită sau alta la alegere. După ce ați introdus numele și adresa de e-mail, puteți alege să rămâneți ANONIMĂ sau să apară numele Dvs. PUBLIC în viitor (ex. aici se vede lista donatorilor anteriori >>>);
– butonul MAI DEPARTE vă va duce la interfața de plată a Băncii Transilvania, unde introducând în siguranță datele cardului Dvs. puteți finaliza donația. Banca va retrage suma exactă pe care ați introdus-o, nu sunt alte taxe și comisioane;
– datele Dvs. sunt tratate confidențial de către bancă și de organizație, nedivulgate.

noiembrie 8. 2023

 

Suma pe care doriți s-o donați

Date de contact

Vizibilitate