Voluntar Expo – Fii tu schimbarea în viețile altora!

O expoziție foto interactivă. Evenimentul nostru Voluntar Expo este conceput pentru a încuraja tinerii să se implice activ în comunitățile lor și să abordeze problemele sociale prin voluntariat. Prin organizarea unui program interactiv, dorim să creștem gradul de conștientizare a voluntariatului în rândul tinerilor, arătând frumusețea și diversitatea voluntariatului și impactul acestuia asupra comunității.

Programul, care a durat aproximativ 120 de minute, a fost deschis grupurilor școlare pe bază de programare. La începutul programului, toate grupurile au făcut cunoștință cu lumea voluntariatului (prin jocuri și o prezentare despre rolul și importanța voluntariatului), iar apoi, prin vizionarea exponatelor (fotografii de mari dimensiuni cu activități de voluntariat și impactul voluntariatului), am creat o atmosferă în care cei prezenți au putut discuta despre sentimentele și gândurile lor cu privire la impactul voluntariatului și problemele sociale pe care le-au întâlnit în exponate.

După ce au vizionat expoziția, elevii și-au testat cunoștințele răspunzând la întrebări despre diferite aspecte ale voluntariatului și au fost premiați cu un mic cadou. Ocaziile sensibilizante s-au încheiat cu o prezentare a oportunităților de voluntariat din regiune, cu spațiu de discuție pentru orice cerere care ar putea apărea.

Activitățile noastre au fost susținute de Consiliul Județean Covasna și de Fondul „Bethlen Gábor”. Mulțumim!

Articol: Beáta Bogdán, coordonator voluntari
Traducere: András Szabó