Voluntari în acţiune

Pachete cu alimente pentru familii nevoiaşe, împachetate de voluntarii Organizaţiei Caritas Alba Iulia, urmează a fi distribuite în judeţul Mureş

În ajunul Crăciunului organizaţia Caritas Alba Iulia va distribui alimente de bază pentru 120 de familii din judeţul Mureş, aflate în situaţie materială precară. Suma alocată cumpărării alimentelor, 3.242,25 RON a fost donată de tîrgumureşenii care în semn de solidaritate cu nevoiaşii au participat la acţiunea „Un milion de stele” desfășurată în P-ţa Teatrului în data de 14 noiembrie.
Pachetele cu alimente de bază (făină, zahăr, ulei, orez, conserve şi dulcuri) au fost împachetate de voluntarii organizaţiei în dimineaţa zilei de 9 decembrie la sediul organizaţiei din Tîrgu Mureş în Casa Deus Providebit. Pachetele vor ajunge cu ajutorul voluntarilor la familiile şi vârstnicii aflați în nevoie de pe listele serviciului de îngrijire la domiciliu al organizaţiei în cursul următoarelor două săptămâni.
 
Voluntarii participaţi la acţiune au declarat:
 
Debreczeni Zoltán, 38 de ani, şomer:
În momentul de faţă am rămas fără loc de muncă şi în loc să stau acasă în faţa televizorului sau al calculatorului am venit să-i ajut pe ceilalţi. Sunt bucuros că pot ajuta la împachetarea alimentelor pentru famili sărace.
 
Schöneberger David, 19 de ani, Merzig (Germania):
În Germania este obligatoriu serviciul militar sau în locul lui muncă voluntară în folosul comunităţii timp de un an. Mie nu-mi place agresivitatea din armată şi să fiu permanent sub comandă, mai degrabă îmi place libertatea. M-am gândit că pot fi mai de folos dacă ajut oamenii şi de aceea am ales voluntariatul în domeniul asistenţei sociale. Am avut ocazia de a veni în România, mi-ar plăcea să cunosc oamenii de aici, mentalitatea şi cultura lor, şi dacă pot să-i şi ajut în problemele lor. Prezenta acţiune a fost adecvată acestui scop.    
 
Máté Enikő, 26 de ani, traducător:
Din păcate am ajuns aici prea târziu, dar voi ajuta în distribuirea pachetelor. Acord timp pentru voluntariat cu cea mai mare plăcere, deoarece astfel mă simt un membru util al comunităţii. Nu vreau să mă pierd într-o lume care aleargă continuu, este bine să ne oprim o clipă şi să acordăm din timpul nostru şi pentru alţii, pentru o conversaţie sau chiar pentru a pune câteva cutii laolaltă. Pentru nevoiaşi câteodată ajunge şi o vorbă bună sau ascultarea lor. Organizaţia Caritas am găsit-o  pe web şi am venit la ei pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, şi în Cluj cât am stat acolo am participat ca voluntară în acţiunile organizaţiei Diakónia.