Zilele Asistenței Sociale la Petroșani

Organizația Caritas Alba Iulia a participat la conferința ”Asistența Socială. Realități și Perspective” organizată în cadrul Zilelor Asistenței Sociale de structura teritorială a CNASR Hunedoara în data de 22 martie.

Conferința a constituit prilej de prezentare a  activității derulate de către departamentele de Asistență Socială și Îngrijire la domiciliu  în municipiul Petroșani. Activitatea celor 3 servicii (Centrul de zi „Maria Stein”, Centrul de Consiliere și Sprijin „Sf. Varvara” Petroșani și CIMAS Petroșani)  este recunoscută la nivelul comunității asistențiale locale drept indicator viabil al nivelului de profesionalism derulat în acordarea de asistență socială diferitelor categorii de clienți aflați în nevoie.  Conferința a avut în program prezentări  ale SPLAS Petroșani reprezentat de d-na director al serviciului  Mraz Cristina, Asociația Pollicino, Fundația Noi Orizonturi Lupeni și desigur Caritas Alba Iulia. De asemenea trebuie menționat suportul Primăriei Municipiului Petroșani în organizarea și legitimarea evenimentului la nivel local prin prezența d-lui primar care a ținut să aprecieze munca ONG-urilor în parteneriat cu Serviciul Public Local.

Am folosit acest prilej pentru a ne întări  prezența în comunitatea petroșeneană ca și voce a furnizorilor de asistență socială profesionalizată. Considerăm acest demers realizat de CNASR ca fiind unul necesar și de perspectivă pentru fiecare dintre noi, acei asistenți sociali care dorim foarte mult să stabilim granițele de derulare a activității noastre, cadrul legislativ și limitele noastre ca si profesioniști.

Dorim să le mulțumim organizatorilor, președintelui teritorial la CNASR Hunedoara D-na Felicia Andrioni și  de asemenea să ne angajăm la o participare activă la etapele ce urmează în profesionalizarea meseriei de asistent social.

(Alexandru Kelemen)