Zilele Asistenţei Sociale

Joi, 20 martie a.c., în Sala de Marmură a Primăriei din Petroşani, au fost celebrate Zilele Asistenţei Sociale, printr-o manifestare publică, la care au participat specialiştii în domeniu din judeţul Hunedoara.

Organizaţia Caritas Alba Iulia a fost reprezentată de către asistenţii sociali Alina Sochircă, Alexandru Kelemen şi Nicu Rotaru. Au fost prezentate  două lucrări în cadrul acestei întâlniri, astfel: “Criza economică şi socială – soluţiile Organizaţiei Caritas Alba Iulia” -Alexandru Kelemen, respectiv “Participarea tinerilor-resursă în dezvoltarea comunitară”-Nicu Rotaru.

Cu aceasta ocazie, a fost evidenţiată nominalizarea colegului nostru, Nicu Rotaru, la categoria “Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare”,  în cadrul ”Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială” organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în data de 18 martie 2014, la Teatrul Nottara din Bucureşti. La eveniment au partici­pat reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, asistenţi sociali şi susţinători ai asistenţei sociale din România, care au celebrat cu aceasta ocazie Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. “A fost o experienţă interesantă, în plan personal, precum şi o deosebită onoare să reprezint Organizaţia Caritas Alba Iulia în cadrul unui eveniment de o asemenea amploare.” – Nicu Rotaru.