Ziua Copilului sărbătorită la casa de tip familial Sf. Ghelasie, Stremț

Deşi cu câteva zile înainte de 1 Iunie, la Casa de tip familial Sf. Ghelasie Stremţ, jud. Alba, a fost voie bună şi veselie încă de luni 30 mai 2016, când atât copiii ocrotiţi în acest centru, cât şi alţi invitaţi au sărbătorit Ziua Copilului. Dar nu a fost o festivitate oarecare. În acest an, tema sărbătorii a fost una specială, denumită simbolic „Rolul Bisericii în educaţia copiilor şi tinerilor”. Scopul principal a fost ca, pe lângă sărbătorirea propriu-zisă, copiii să aibă parte şi de învăţături creştine pe care Biserica ni le transmite, învăţături care să le fie de folos în viaţă şi care să-I responsabilizeze.

Astfel, pe parcursul a aproximativ 3 ore, copiii participanţi, aproximativ 50 la număr, au fost pe rând spectatori şi artişti, prezentând poezii şi pricesne, poveşti cu talc, cântece diverse, toate pline de învăţături.

Preotul ortodox, paroh al comunităţii şi un reprezentant al Bisericii Romano – Catolice a vorbit copiilor, prin pilde şi rugăciuni, despre învăţături utile oricărui copil şi nu numai. La eveniment a participat de asemenea Domnul Primar al localităţii şi Directoarea Şcolii Generale, care au transmis copiilor gânduri frumoase cu ocazia zilei de 1 Iunie, iar organizatorilor asigurarea că centrul și copiii ocrotiți au fost și vor rămâne parte valoroasă a comunității.

În cea de-a doua parte a evenimentului, toţi cei prezenţi, copii şi adulţi, au fost antrenaţi într-o petrecere cu muzică, dans şi jocuri diverse, simţind cu toţii farmecul copilăriei nepreţuite.

La mulți ani  tuturor copiilor, să iubească și să zâmbească întotdeauna!