Ziua îngrijitorilor medicali la Casa Caritas

Îngrijitorii la domiciliu ai Asociației Caritas Alba Iulia, care servesc la Tîrgu-Mureș și în împrejurimile acestuia, au sărbătorit printr-o zi profesională luna asistenților medicali, luna mai fiind dedicată în prealabil acestei misiuni. Îngrijitorii au avut posibilitatea să asculte prelegeri educaționale, să discute despre studii de cazuri, să construiască relații și să-și celebreze vocația.

Prima prezentare a fost susținută de dr. Melinda Korodi diabetolog, medic specialist. Ea a vorbit despre descoperirea timpurie, derularea și tratarea bolii, a enumerat cele mai frecvente boli ale piciorului care pot apărea datorită diabetului, iar în același timp a explicat și procesul de îngrijire profesională a piciorului cu diabet.

A doua prelegere a fost ținută de dr. Annamária Magdás medic specialist de medicină internă. Ea a informat pe cei prezenți despre insuficiența cardiacă, despre simptomele acesteia și despre stabilirea diagnosticului.

La eveniment au participat aproximativ douăzecișicinci de îngrijitori la domiciliu, care au numărat prin cercul lor de invitați pe dr. Erzsébet Sajgó, medic de medicina muncii în serviciul Asociației Caritas Alba Iulia și pe dr. Katalin Kósa-Ráksi medic de familie.

Júlia Orbán

Contact
Dacă există persoane bolnave în preajma dumeavoastră care ar avea nevoie de îngrijire la domiciliu, sunați-ne cu încredere: 0736 883 110.

Donație
Iar în cazul în care doriți să sprijiniți munca asistenților noștri medicali, puteți dona pentru achiziționarea instrumentelor și echipamentelor necesare îngrijirii >>>.
Dacă optați la donație cu numerar, puteți face acest lucru vizitând una dintre sediile noastre de îngrijire la domiciliu, căminele noastre de bătrâni, sau o puteți înmâna oricărui coleg de la Asociația Caritas, care va livra suma la departamentul de achiziție și va returna donatorului chitanța care dovedește sprijinul acestuia.

Articole conexe:
Luna asistenților medicali>>>