Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței este o sărbătoare anuală declarată de Organizația Națiunilor Unite în 1995 pentru ca oamenii să conștientizeze pericolele intoleranței. Se sărbătorește pe 16 noiembrie. Ziua Mondială a fost comemorată și prin intermediul proiectului Toți pentru toți . Puteți citi mai jos raportul colegului nostru despre eveniment.

În luna noiembrie Ziua Toleranței a fost sărbătorită de școlarii din Zona Budvar împreună cu copiii și profesorii clasei pregătitoare de la Liceul Pedagogic „Benedek Elek” din Odorheiu Secuiesc. Acesta a fost un eveniment important, deoarece programul a fost inițiat de profesorii școlii gazdă, ceea ce este foarte rar în mediul marginalizat al Zonei Budvar. Scopul programului a fost socializarea între elevii, promovarea toleranţei şi modelarea atitudinilor faţă de diferite opinii prin dialog si dezbateri libere şi deschise acela de a promova acceptarea diferențelor. Programul a oferit posibilitatea de a se cunoaște, de a se juca împreună, de a cânta împreună, de a învăța conceptul de toleranță, de a crea împreună, de a se dărui reciproc.

Deschiderea copiilor de ambele părți a făcut din această zi o experiență bogată și de neuitat. Profesorii, văzând cooperarea armonioasă dintre copii, au început să se gândească la posibilitatea unor programe comune ulterioare.

Acest nivel de acceptare este o mare oportunitate pentru copiii din zona Budvar pentru dezvoltarea lor socială, de care ar trebui să se profite.

Bodo Csilla, institutor

Proiectul numit Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și/sau Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.