Ziua Mamei la Caritas

În centrele de zi Caritas, copiii și pedagogii s-au pregătit de această sărbătoare frumoasă și dragă – Ziua Mamei – cu mare bucurie.

Există o oarecare minune în această zi, ceva ce este foarte gingaș și fragil, dar infinit de puternic și constant. Ceva pur și simplu frumos care va dura pentru totdeauna. Adevărata sa valoare constă în faptul că nu este condiționată, deoarece s-a născut în inima noastră și a fost gravată acolo. Iubirea maternă nesfârșită pe care o simte o mamă; legătura care se dezvoltă între cei doi; apariția mult așteptată a primăverii, numeroasele cântece de păsări, parfumul florilor, iarba verde – toate acestea contribuie la natura magică a acestei sărbători.

În centre, copiii s-au pregătit de demult, au învățat poezii, au pictat, au creat pentru a-și surprinde Mama lor cu daruri frumoase și unice. Este foarte important să îi ajutăm și să îi încurajăm pe copii să-și trăiască și să-și exprime emoțiile, să experimenteze bucuria de a da – atunci când pot da, își pot exprima recunoștința. A fost o plăcere să văd multe mâini micuțe, dar harnice, fețe zâmbitoare și entuziaste în mijlocul pregătirii.

Și, deși ar trebui să îi apreciem pe cei dragi nouă în fiecare zi a anului, este bine să avem o zi minunată când ne putem opri pentru o clipă, să ținem mâna Mamei noastre sau să ne gândim la Ea și să-i mulțumim bunătatea, dragostea persistentă.

Hodor Délia