Ziua Vârstnicilor la Tîrgu-Mureş

În data de întâi octombrie anul curent, Centrul de Zi pentru Vârstnici „Maica Tereza” a organizat pentru a 14-a dată festivitatea legată de Ziua Internaţională a Vârstnicilor în casa Deus Providebit.

Pe lângă vârstnicii care sunt clienţii centrului de zi, au mai participat şi alţi vârstnici. Sala decorată în nuanţe de toamnă era plină.

Participanţii au fost întâmpinaţi de dl. Ludescher László, director departament Caritas – Asistenţă Socială, d-na Csép Éva Andrea, deputat şi Balla Imre, preotul Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Târgu Mureș.

 Pe lângă exprimarea preţuirii şi respectului faţă de vârstnici, Ludescher László a subliniat faptul că astăzi trăim cu toţii într-o comunitatea pe care vârstnicii ne-au construit, că beneficiem de roadele muncii lor precum beneficiem toamna de roadele naturii.

Deputata Csép Éva Andrea le-a îndemnat pe cei adunaţi cu un citat de Antoine de Saint-Éxupery să perceapă vremea trecătoare ca ceva în care omul se împlineşte, nu ceva în care se pierde.

Preotul Balla Imre le-a citit o povestire intitulată „Răni” accentuând ideea că rănile nu trebuie ascunse, nu trebuie să ne simţim jenaţi de ele, deoarece le avem datorită faptului că ne-am luptat pentru ceva, ce ne era important, aceste răni ne leagă.

După discursuri, elevele Liceului Teoretic Bolyai Farkas, Hegyi Réka Boróka şi Fodor Orsolya i-au prezentat vârstnicilor piese de muzică clasică la pian şi vioară, şi câteva cântece bine cunoscute pe chitară însoțit de vocal.

O doamnă din rândul spectatorilor şi-a surprins prietenii recitându-i o poezie cu ocazia celei de al 90-lea zi de naştere a acesteia.

Artiştii Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Ördög Nóra şi Ördög Miklós Levente au cântat piese populare din operete cunoscute. După producţia lor, cei norocoşi şi-au primit premiile de tombolă.

Festivitatea s-a încheiat cu o masă festivă.

Numărul mare al participanţilor, precum şi feed-back-urile pozitive confirmă succesul evenimentului, care nu s-ar fi putut realiza la fel fără sprijinul Gedeon Richter România S.A.

Evenimentul a fost sprijinit de Gedeon Richter Romania SA. Vă mulţumim şi pe această cale pentru sponsorizare.