Roma Nap Sepsiszentgyörgyön

Hetedik alkalommal szervezte meg az Amenkha Roma Egyesület a Roma Napot Sepsiszentgyörgyön, a roma kultúrát népszerűsítő világnap alkalmából.  A esemény megszervezését Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Máltai Segélyszolgálat és a Gyulafehérvári Caritas támogatta.

Az immár hagyományossá vált lovas-szekeres felvonulás az őrkői közösségi ház elől indult, majd  Sepsiszentgyörgy belvárosán  áthaladva az Olt partjára érkezett.  Közel száz résztvevő jelenlétében  a Néri Szent Fülöp Általános Iskola diákjai verses-zenés műsorral léptek fel, amelyet a Caritas munkatársai tanítottak be. Az esemény fontosságát Ruzsa Pál méltatta az Amenkha Egyesület nevében.

A hagyomány szerint, a roma himnusz éneklése közben, a roma közösség képviselői az Olt folyóba dobták a koszorúkat, mellyel a mindenkori roma hősöknek és az évszázados vándorlások emlékének adóztak.

Az ünnepi felvonulás  egy közösségi bográcsolással ért véget az Őrkőn, amin részt vettek a helyi képviselők, a  roma közösség valamint a civil szervezetek munkatársai és önkéntesei.