Ruhaadomány a gyergyószentmiklósi romáknak

Október 21-én 33 gyergyószentmiklósi roma családnak vitt használt ruhát a Gyulafehérvári Caritas családsegítős munkatársa

Közeledik a tél és egyre hűvösebb az idő, ezért gyakran keresik fel a Gyulafehérvári Caritas gyergyószentmiklósi Családsegítő Szolgálat székhelyét a téglagyári lakótelep romái ruhát kérve. Szerencsére vannak olyan tehetősebb családok is akik lomtalanítás során megváltak fölösleges ruháiktól és azokat behozták hozzánk, így az idő teltével lassan összegyűlt egy teremnyi ruha.

A téglagyári lakosok többsége baptista hívő életet él, ezért Novák Zsolt lelkész, a gyergyószentmiklósi Baptista Gyülekezetet vezetőjének segítségével és az általa beszervezett három segítővel, akik jól ismerik a helyi roma közösséget sikerült olyan ruhacsomagokat összeállítani, amelyek a rászorulók számára mindenkép hasznosak.

Ilyenformán 33 család kapott melegítő adományt. Jó érzés volt látni, hogy az adomány jó helyre jutott, de még kellemesebb volt a meglepetés, hogy akikhez csak csendőri kísérettel lehet bármilyen okból kimenni, mennyire kultúráltan és együttműködően viselkedtek. Téves lenne az a következtetés, hogy a ruhaadományok végett tűrtőztették magukat, inkább a baptista misszióval való rendszeres kapcsolat eredményének tulajdonítható az elért magatartás. Személy szerint szorítok nekik és remélem, hogy a karácsonyi ajándékozás kapcsán is sikerülni fog egy hasonló együttműködés, hogy hatékonyan és célzottan juttassunki a telepen élő romáknak élelmiszert. (Péter Róbert)