Marosvásárhelyi Caritas Ház nappali foglalkoztató központ

A sérültekkel való munka látványos fejlődés, stagnálás és zuhanás folyamatából áll. És ilyen a család élete is. Sikerélmény, ha egy milliméternyivel előbbre jut a gyermek, és sikerélmény az is, ha ezt sikerül megláttatni a szülővel, vagy akár a szülő jelzi vissza az otthoni közös munka alapján, hogy gyermeke már ezt is tudja, azt is tudja.

Marosvásárhelyi központunkban a korai fejlesztésre járó gyerekek közül kerülnek hozzánk azok, akik eltérő fejlődésűek, fejlődésben visszamaradtak vagy fogyatékkal élőként különleges bánásmódot, szakemberi segítséget igényelnek. Előfordul az is, hogy orvosok ajánlására, ismerősök biztatására keresnek meg kisgyerekes szülők. Szakemberek csapatmunkája nyomán kerül sor a felmérésre, hogy kiderüljön, a gyereknek milyen segítségre van szüksége: gyermekre fokuszált gyógypedagógiai és/vagy mozgáskompetencia-fejlesztésre, szülőknek szóló segítő beszélgetésre, családi rendszer támogatására.

A központban egyéni és csoportos tevékenységekre, prevencióra és fejlesztésre van lehetőség. Hiszünk abban, hogy a csoportok között van átjárhatóság, a rendellenességek mérsékelhetőek, és az egyéni foglalkoztatást, különleges bánásmódot igénylő gyerek visszakerülhet a Cseperedőbe. A nyári tevékenységeink is azt igazolják, hogy javára válik a normál fejlődésű és mássággal élő gyereknek egyaránt egymás társasága. Erre szeretnénk egyre több alkalmat adni a jövőben a gyermek és szülő érdekében.

Elérhetőség:

Marosvásárhely – Caritas Ház
Mărăști utca 36. szám, 540328, Maros megye
Kapcsolattartó: Mezei Borbála, programvezető
0736 004 369, [email protected]